Sport

Krimi az Algyő ellen: nagyot harcoltak a szegedi kézis lányok, öt góllal maradtak alul

A bajnokság első és második helyezettjének összecsapása kataklizmikus meccset hozott. Az Algyő az eddigi ellenfelekhez képest egészen más szintet képvisel, hiszen a legszorosabb meccsüket is 14 gólos különbséggel hozták eddig a csoportban. A kékek azonban óriási szívvel vetették magukat a küzdelembe, és végig mindent egy lapra feltéve játszottak. Bár a hajrát nem bírták, az ötgólos vereség után emelt fővel jöhettek le a pályáról (34:39).

AZ ALGYŐ CSAPATA VOLT AZ EDDIGI LEGERŐSEBB ELLENFÉL

Óriási csatában nyerte meg az NBII -e s bajnokság csúcsrangadóját az FKSE – Algyő! Az első és második helyezett mérkőzését a szokásosnál nagyobb érdeklődés előzte meg annak ellenére, hogy a mezőnyből kimagasló algyői csapat sokkal esélyesebb volt. A fehérek teljesen más dimenziót képviselnek: sorra győzték le a felkészülés során NBI. B – s ellenfeleiket is. A bajnokságban legkisebb arányú sikerük “csak” 14 gólos zúzás volt a Hódmezővásárhely ellen, a többieken szinte átgázoltak egy – egy 20-25 gólos hengerrel. No de nem lennének azok a szegedi lányok, akik, ha egy ilyen kihívástól megrettennének!

A SZEGED NAGYON JÓL TARTOTTA MAGÁT A SZÜNETIG, AZ FKSE MINDÖSSZE KÉTGÓLOS ELŐNYT KUPORGATOTT ÖSSZE

A kékek egymást spanolták a bemelegítés előtt a stábtagokkal, az osztályhoz képest pedig hatalmas iramban kezdődött a találkozó. Látszódott a fehérek ereje, rutinja, hamar döntésre is vitték volna a dolgot. Csakhogy az elemi hevülettel játszó szegedi lányok szédületes akarattal vették fel a kesztyűt, gólokra gólok voltak a válaszok. Rohantak a kékek, ahogy tudtak, de labdaszerzésekből, pimasz átlövésekből is sokkolták az addig osztatlan tekintélyt parancsoló olajmezős védőalakzatot. A hazai ász, Forgó Niki újfent megmutatta oroszlánkörmeit, de kimeríthetetlen szívvel rázta fel a sorra magukra találó társakat is. A 6. percben már 5:5 volt az állás. Nikolayenko átlövéseinek köszönhetően ugyan picit elléptek a látogatók, de a félidő végig nagy csatát hozott 2-3 gólos Algyői vezetéssel (18:20).

A KSZSE A PAUZA UTÁN SEM RETTENT MEG A FÉLELMETES RIVÁLISTÓL, A VÉGE TISZTES VERESÉG, ÉS EGY ÖRÖK ÉLMÉNY

A második félidő elején azt hitték a fehérek, szétszedhetik az elcsigázott lányokat, de Besenyiéknek legnagyobb meglepetésükre kétszer is sikerült egyenlíteniük (22:22). Minden erejüket megfeszítve, szinte eksztatikus léptékben jöhettek a lányok, de a kulcshelyzetekben nem tudták megfordítani a meccset. A vendégek legendái (Nikolayenko Olha és Szepesi Ivett) amikor már nagyon égett a ház, akkor rendre meg tudták rázni magukat. Kertész hozta közelebb az övéit, a pauza után sem tudtak igazán meglépni a vendégek, de egy 3-4 gólos előnyt azért sikerült tartósan kiépíteniük. Nagyot játszottak a házigazdák, de az igazi meglepetés elmaradt. A finisben több ziccer is kipörgött, és a fáradtság okán már a védekezés sem tudott igazán stabilizálódni. Főként Nikolayenko jelentette a mérleg nyelvét: 1-2 eladott labda ezen a szinten már nem marad büntetlenül, a rutingyár pedig mindenre lecsapva, szinte azonnal büntetett (34:39). A szemtelenül fiatal gárda emlékezeteset küzdött, a Napfény Városa büszkén tekinthet rájuk. Ha így dolgozik tovább az KSZSE, a következő bajnokságban akár a dobogó legfelső foka is megcélozható lesz a csapat számára.

K. Szeged SE- FKSE Algyő 34-39 (18-20) Női NBII -es felnőtt mérkőzés, Szeged, Etelka sor 2020. 10. 24. zártkapus

KSZSE: Hernádi – Szűcs 1, FORGÓ 10 (4), KERTÉSZ 5 (1), CSÁNYI 3, BESENYI 4, Fehér 4.Csere: LUKÁCS (kapus), Horváth, Nagy, Szigetvári, Borbás,TORNYI-MOLNÁR 5, Kis V. 1, Kis P. 1 (1), Tóth.Edző: Farkas Kitty

FKSE: Aradi (k) – llyés 6, Ladics 1, Lovistyék 1, Nikolayenko 13, Szepesi 7, Csáki 5 – Dobó (k), Rózsa 2, Vér, Gercsó, Farkas 3, Zsilák 1, Pocsai, Balázs, Aracsi. Edző: Farkas József. Hétméteresek: 6/6 illetve 5/5. Kiállítások: 10 illetve 14 perc.

Farkas Kitty: “Gratulálok a CSAPATOMNAK, óriási energiát tettek ebbe a meccsbe, egy ilyen szintű ellenféltől az 5 gólos vereség győzelemmel ér fel. Ez a teljesítmény önbizalmat és erőt adhat a következő fordulókra“.

Farkas József: “Egy nagyon felkészült és jól küzdő csapattal találkoztunk a hétvégén, megnehezítették a dolgunkat, egy jó mérkőzés kerekedett ebből az összecsapásból. Támadásban megint rendben voltunk, taktikailag ismét fegyelmezett volt a csapatom, Nikolayenko Olha megállíthatatlan volt, valamint e mellé párosult több egyéni jó teljesítmény. Védekezésben amire készültünk keveset tudtunk megvalósítani, voltak jó periódusok, de sokat hibáztunk, ami eddig nem volt megszokott. Megéreztük, hogy Dobó Móni ezt az egy mérkőzést ki kellett, hogy hagyja. Ettől függetlenül örülök, hogy egy parázs meccsen is higgadtak tudtunk maradni, volt tartása a csapatnak, valamint begyűjtöttünk egy nagyon értékes két pontot! Kedden Magyar Kupa mérkőzés következik, aztán jöhet egy kisebb pihenő, hogy rendezzük a sorainkat, felkészüljünk az utolsó négy mérkőzésre az őszi szezonból.”

AZ ÉLCSAPATOK KÖZÜL A GYULÁT MÁR SIKERÜLT MEGCSÍPNI

Akkor is zártkapus meccsen lépett pályára a Szegedi SE Kszse a Gyula ellen a Női NB II. Délkeleti csoportjában. A megerősödő szomszédvár talán némileg esélyesebbnek számított az Etelka soron megrendezett összecsapáson. A lányok nem kezdtek rosszul, ám a pauzáig nem tudták megtartani kezdeti előnyüket. A meccsen szinte végig kapaszkodtak a kékek, és végül óriási szívvel hajtva, az 59. percben megfordították az összecsapást (25:24).

Forrás: KSZSE FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb