Sport

Embertelenül kihajtották magukat a szegedi kézis lányok: hátrányból gyűrték le a Gyulát

Zártkapus meccsen lépett pályára a Szegedi SE Kszse a Gyula ellen a Női NB II. Délkeleti csoportjában. A megerősödő szomszédvár talán némileg esélyesebbnek számított az Etelka soron megrendezett összecsapáson. A lányok nem kezdtek rosszul, ám a pauzáig nem tudták megtartani kezdeti előnyüket.Szinte végig kapaszkodtak a kékek, és végül óriási szívvel hajtva, az 59. percben megfordították az összecsapást.

A SZEGEDIEK A MECCS FELÉBEN ROHANTAK AZ EREDMÉNY UTÁN, A VÉGÉRE AZONBAN LEHAJRÁZTÁK ELLENFELÜKET

NBII -es rangadót nyert a Szeged az Etelka soron a Gyula ellen. A második és harmadik helyezett mérkőzése izgalmasnak ígérkezett, annak ellenére is hogy a Gyulai felkészülési tornán biztosan győzött a jelenlegi vendég. A komoly erősítéseket eszközlő vendégek gyorsan két gólos előnyt szereztek, de remek védekezéssel és még határozottabb támadójátékkal a 20. percre 3 gólos előnyt harcoltak ki a hazaiak. Nem volt vége: a vendégek frissítettek és a félidő végére 2 gólos vezetésre tettek szert. A második félidő is nagy csatát, izgalmakat hozott. Többször egyenlítettek a kékek, de embertelen hajsza után a vezetést végül csak az 59. percben sikerült megszerezni. Akkor a vendégek egyenlítettek büntetőből, de Forgó Nikolett bomba góljára (mely a 10. volt a meccsen) már nem érkezett válasz. A bajnokságban hosszú idő után sikerült legyőzni a gyulai lányokat, nagyon értékes két pontot szerezve.

K. Szeged SE – CORNER – Gyulasport NKFT 25-24 (11-13)Női NBII -es felnőtt mérkőzés, Szeged, Etelka sor 2020. 10. 12. zártkapus. KSZSE: HERNÁDI – Szűcs 2, FORGÓ 10 (1), KERTÉSZ 4, CSÁNYI 3, Besenyi 2 (1), Fehér.Csere: Jakab (kapus), Horváth 1, Nagy, Szigetvári, Borbás,Tornyi-Molnár 1, Kis V. 1, Kis P. 1, Czifra. Hétméteresek: 4/2 illetve 5/4. Kiállítások: 4 illetve 2 perc

Farkas Kitty: “Izgalommal készültünk a rangadóra, éreztem hogy lendületben vannak a lányok, de nem tudtuk hogy ez mire lesz elég. Nagy taktikai és erő csatában sikerült győzni, köszönöm a lányoknak, hogy ebben a pandémiás helyzetben is igazi sportemberek!”

A fiúknál kicsit jobban stagnál a játék, hiszen a koronavírus miatt az első ligában több hazai és nemzetközi meccset kellett lemondaniuk:

Forrás: Szegedi SE Kszse FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb