Közélet

Napi összefoglaló: elmarad a MOL – Pick Szeged csütörtöki meccse, 42 újabb megbetegedés a megyében

A számok sajnos nem festenek túl jól: az elmúlt 24 órában 2079 országos fertőzöttből 42 jutott Csongrád – Csanád megyére, és ezúttal 63 embertársunktól kellett elbúcsúznunk. Az OT újabb tájékoztatója szerint járványügyi szigorítás várható. A MOL – Pick Szegedet is tovább sújtja a járvány: 3 újabb fertőzött miatt elmarad a Flensburg elleni BL – rangadó is. Öröm az ürömben: szegedi házaspárt is jelöltek a Kopp – Skrabski díjra.

ORSZÁGOSAN TOVÁBBRA IS 2000 FELETT A MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 2079 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel  63 642 főre nőtt hazánkban a beazonosított koronavírusosak száma. Csongrád-Csanád megyében 42 új beteget tartanak számon, ami azt jelenti, hogy Szegeden és a környékben immár 2794 koronavírussal fertőzött emberről tudunk.

A JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOK FOKOZATOS SZIGORÍTÁSA

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján a friss járványadatok tükrében elmondta, hogy a járvány felszálló szakaszában vagyunk, ezért kiemelten fontos a szabályok betartása, különösen ami a tömegrendezvényekre és a szigorított maszkviselésre vonatkozik. Azt is elárulta, ha szükséges, szép fokozatosan tovább szigorítják a szabályokat, de ettől függetlenül a szigorítás nem helyettesíti a szabályok betartását, az egyéni felelősséget.

ELMARAD A CSÜTÖRTÖKRE TERVEZETT FLENSBURG ELLENI RANGADÓ

Három újabb MOL – Pick Szeged játékosról derült ki, hogy koronavírusos, tudtuk meg a szegedi kézilabdacsapat közleményéből. A játékosok a Meshkov-Brest elleni BL-mérkőzést követően a protokollnak megfelelően vettek részt a PCR-teszten, amely három újabb, az utazáson részt vevő játékosról mutatta ki, hogy megfertőződött a vírussal.

SZEGEDI ORVOSHÁZASPÁRT IS JELÖLTEK A KOPP -SKRABSKI DÍJRA

Két fantasztikus szegedit, Prof. Dr. Pintér Sándort, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány alapítóját, a város 2017-es díszpolgárát és feleségét, Dr. Lehotzky Helga gyermekgyógyászt is nevezték a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított Kopp-Skrabski-díjra. A közönségszavazás november 20-ig tart, arra kérünk, voksolj rájuk Te is!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb