Közélet

Kivonul Magyarországról az Aegon

Eladja a magyar, a román, a lengyel és a török leányvállalatait az Aegon a Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppénak (VIG). A megállapodást vasárnap kötötték meg, a vételi összeg 830 millió euró.

Ez a tranzakció egyszerűsíti az cégszerkezetünket és erősíti a mérlegünket – idézi Lard Friese, az Aegon vezérigazgatóját a Portfolio. Ezzel Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója, legnagyobb lakásbiztosítási állománya, nyolcadik legnagyobb alapkezelője és harmadik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára kerül új kezekbe, illetve az elmúlt 12 év legnagyobb tulajdonosváltása is megvalósul a magyar biztosítási szektorban.

Az üzlettel a VIG válik Magyarországon a legnagyobb piaci szereplővé. Ezen felül a VIG bővíti is tevékenységi körét a régióban. A négy országban a díjbevétel-volumen 2019-ben 600 millió, a nettó eredmény pedig nagyjából 50 millió eurót tett ki. A tranzakció feltétele a szükséges felügyeleti, illetve versenyjogi engedélyek megszerzése. A lezárására várhatóan 2021. második félévében kerül sor.

Forrás: Portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb