Kikapcs

Elkészítettük a Szeged365.hu első adventi koszorúját – jöhet a videó?

Eljött Advent első vasárnapja, amikor is hivatalosan kezdetét veszi az ünnepi készülődés, hiszen már csak négy hét maradt hátra karácsonyig. Ilyenkor minden otthonba szépen lassan belopózik a szeretet ünnepének édes hangulata, a várakozás izgalma, a vágy, hogy meghittség és szépség vegyen körül minket. Ennek jegyében e napon elkészítjük az ünnepi hangolódás legszebb szimbólumát, az adventi koszorút, amely remek programot kínál az egész családnak, hiszen nincs is nagyobb öröm, mint amikor a saját magunk által megálmodott koszorún este meggyújtjuk az első gyertyát.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A Szeged365.hu szerkesztőségében is már nagyon hangolódunk az ünnepekre, és szeretnénk, hogy ennek Ti is részesei legyetek, ezért az Oázis Kertészet üzletvezetőjével, Varró Eszterrel elkészítettük közösen a Szeged365.hu első adventi koszorúját. A folyamatot cikkünkben és videóban is bemutatjuk Nektek, hogy ez alapján akár otthon Ti is elkészíthessétek a család adventi koszorúját.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Eszti már az elején elárulta, az adventi koszorú készítésénél a kreativitásé és a gazdag fantáziáé a főszerep, ugyanis nincs két egyforma koszorú, mindenki a saját ízlésvilágának megfelelően alkothatja azt meg. Bátran játszhatunk a színekkel, tündökölhet a koszorúnk klasszikus arany, ezüst, piros, vagy lila színekben, díszíthetjük azt természetes elemekkel, mint a toboz, vagy a narancshéj, tehetünk rá különböző figurákat, mint az angyalka, mikulás, vagy a hóember, és ha szeretjük a csillogást a glitter, csillám, vagy a műhó soha nem megy ki a divatból, és mindig feldobja a már kész remekművet.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Mi ezennel egy klasszikus koszorút készítettünk, amely megjelenésében elsősorban a természetközeliség dominál, ennek megfelelően szárított narancsot, tobozt, és fahéjt választottunk rá díszítésként. Ezek nemcsak pompájukban emelik az ünnep fényét, hanem édes illatukkal is már felidézik a karácsony szellemét az emberekben. Esztitől azt is megtudtuk, nemcsak a termések segítségével játszhatunk az illatokkal: ha a koszorúalapra illóolajokat csepegtetünk, miközben a gyertya ég, szép lassan párologva körbeleng mindent a karácsony édes aromája.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

De lássuk is pontosan, mire van szükségünk a koszorú elkészítéséhez:

1. Az első és legfontosabb a koszorúalap.

  1. Szükségünk van a különböző díszek rögzítéséhez egy ragasztópisztolyra.
  2. Első lépésként borítsuk be az alapot egy általunk választott szalaggal.
  3. Szúrjuk rá mind a négy gyertyát egy-egy gyertyatüskére, majd helyezzük rá őket az alapra.
  4. Ezt követően ragasszuk fel a fenyőágakat a már szalaggal bevont alapra – itt érdemes megjegyezni, hogy mi nobilis fenyőágat használtunk, ami előnye, hogy nem hullajtja a tűleveleit, a koszorúnk garantáltan ugyanolyan szép marad az egész adventi időszakban.
  5. A harmadik gyertyát a szokásoknak megfelelően kiemeltük, ehhez most egy piros szalagot használtunk, ami összhangban van a koszorúnk natúr, természetközeli összképével.
  6. Ezután következnek a dekorációs elemek: itt érdemes a nagyobbakat először felhelyezni, majd azokat követik a kisebbek. A mi adventi koszorúnkra „boldog karácsonyt” felirat került, központi elemként egy hóember figura, narancskarikák, toboz, fahéj, angyalszárnyak, arany csillagok, kis piros cukorka díszek, és végezetül elrejtve a koszorún, csak a beavatott szemnek egy kis mézeskalács figurát helyeztünk el a fenyő közé.
Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Amire érdemes odafigyelni a koszorúkészítés közben:

A ragasztópisztoly használat közben nagyon forró, óvatosan bánjunk vele. Vigyázzunk, hogy a gyertya körül úgy helyezzük el a díszeket, hogy ne érjenek egymáshoz, nehogy meggyulladjanak.

Most pedig tekintsétek meg videónkat, amelyben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan is készítheted el akár te is pár egyszerű lépésben saját adventi koszorúdat:

Örömteljes ünnepi készülődést kíván a Szeged365.hu szerkesztősége!

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Fotók és videó: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb