helyi termelők
-
Gasztro
A gyümölcs, amit csak akkor lehet enni, ha kicsit „megrohad” – itt a naspolya szezon Szegeden!
Elsőre nem túl bizalomgerjesztő, másodjára meg már függőséget okoz – a naspolya most, november elején a szegedi piacok egyik legizgalmasabb…
-
Gasztro
Őszi csúcsformában a zeller Szegeden: mikor vegyél, mit tud a gyökér, és hogyan főzz belőle bársonyos krémlevest? – Mutatjuk!
Szeged piacain most jön el a zeller ideje: a gumós zöldség frissen szeptember végétől igazán dúsan bukkan fel, ár-értékben is…
-
Gasztro
Te is rajongsz a gesztenyéért? Akkor ezt a szegedi őszi tippet garantáltan imádni fogod – figyelj!
Októbertől karácsonyig a szegedi utcák, piacok és cukrászdák egyik legkedveltebbje a sült gesztenye. Nemcsak finom és egészséges, de még a…
-
Gasztro
Ha ősz, akkor sütőtök – mert nincs is igazi szegedi október enélkül az édes, illatos kedvenc nélkül. Mutatjuk, hogy a legfinomabb!
Ahogy hűvösebbé válik az idő, Szeged piacai narancssárgába borulnak – megérkezett az ősz egyik legfinomabb kincse, a sütőtök. A helyi…
-
Mindenmás
Indul a tavasz legédesebb szezonja – tudd meg, hol szerezheted be magadnak a legédesebb szemeket!
A tavasz illata beköltözött Szegedre, és vele együtt megérkezett az első hazai eper is! A Mars téri piac standjai már…
-
Mindenmás
A csiperkegomba aranyat ér: ezért kellene sokkal többet enned belőle!
A csiperkegomba nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gombafajta a világon! Finom, sokoldalú és tele van egészségügyi előnyökkel. De vajon tudod,…







