helyi termelők
-
Mindenmás
Hihetetlen, mire képes a dió – legyen a mindennapjaid része, és próbáld ki a tökéletes zserbót is!
A dió évszázadok óta része a magyar konyhának, de tudtad, hogy szuperélelmiszerként is számon tartják? Fedezd fel a dió termesztésének…
-
Mindenmás
Kelbimbó, az ősz legnagyobb meglepetése: egyszerűen finom és egészséges – mutatjuk a receptet!
Az őszi hónapokban Szeged piacain megjelenik egy apró, de annál értékesebb zöldség: a kelbimbó. Gazdag C- és K-vitaminban, valamint rostokban,…
-
Mindenmás
Gondoltad volna? Az édesburgonyából még süteményt is készíthetsz! Próbáld ki ezt a receptet Te is!
Az édesburgonya már nem csak a hipermarketek polcain jelenik meg, hanem egyre több szegedi termelő kínálatában is fellelhető. Meglepő módokon…
-
Mindenmás
Több mint krémleves! Így használd fel a sütőtököt – receptek, ötletek és a Pumpkin Spice Latte titka!
A sütőtök szezonban minden a narancsos zöldségről szól, de nem csak a dekorációban és a krémlevesben remekel! Összegyűjtöttük a legjobb…
-
Mindenmás
Felpörgetnéd az immunrendszered? Ezzel a vitaminbombával könnyedén megteheted, természetesen és finoman!
Egy igazán ütős, természetes immunerősítőt keresel az őszi hónapokra? Az alma-cékla-répa smoothie nemcsak finom, de tele van olyan vitaminokkal és…
-
Mindenmás
Homoki szőlő és helyi borkultúra: A szőlő, ami újraírja a borok világát!
Szeged környékén a szőlőtermesztés már évszázadok óta jelen van. A régióban elsősorban homoki szőlőültetvények találhatóak. A kadarka és kövidinka az…
-
Mindenmás
Szegedi paradicsom: Az ízek királya! Fedezd fel a titkát, és készítsd el a tökéletes lecsót! Mutatjuk a receptet!
A helyi termelők paradicsomairól beszélve az ember szinte azonnal érzi a nap érlelte ízeket és az édeskés zamattal teli, roppanós…
-
Mindenmás
Ősi hagyományok a kertekben: a szilva, amit mindenki ismer, de kevesen használnak igazán!
A szilva egy igazi szupergyümölcs, tele vitaminokkal és antioxidánsokkal, amit már a nagyszüleink is kiválóan hasznosítottak Szeged környékén. Ismerd meg,…