Mindenmás

Eljött az idő, hogy a sonka mellett a zöldségek is főszerepet kapjanak – ezeket ne hagyd le a húsvéti asztalról!

Nem kell, hogy a húsvét csak a nehéz ételekről szóljon! Egy színes, vitaminban gazdag zöldségtál nemcsak frissességet, de egy kis egészséget is csempészhet az ünnepi menübe. Mutatjuk, mit érdemes beszerezni a szegedi piacokon, és miért fogod imádni!

Ahogy a tavasz beköszönt, a természet újjáéled, és ezzel együtt mi is vágyunk a frissességre, megújulásra. A húsvéti ünnepek során hagyományosan a sonka, tojás és kalács dominál az asztalon, de miért ne csempészhetnénk be egy kis zöldséges varázslatot is? Egy színes, ropogós zöldségtál nemcsak látványos, hanem egészséges kiegészítője is lehet az ünnepi menünek.​

Szegeden és környékén szerencsére nem kell messzire mennünk a minőségi zöldségekért. A helyi piacok tele vannak olyan termelői standokkal, ahol a legszínesebb, legfrissebb termények várják, hogy hazavigyük őket. A sárgarépa narancssárgája, a retek élénk pirosa vagy a ropogós uborka zöldje nemcsak látványban, de ízben is üdítő újdonság lehet a húsvéti fogások között. És ne felejtsük el a friss salátákat sem: a madársaláta, a rukkola vagy a spenót nem csak köretként, de akár önálló fogásként is megállják a helyüket.

Az sem mellékes, hogy ezek a zöldségek mennyit tesznek hozzá az egészségünkhöz. A retek remekül támogatja az emésztést, a torma fertőtlenít, a sárgarépa a szemünket védi, míg a zöldsaláták segítenek méregteleníteni a szervezetet. Egy jól összeállított zöldségtál nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, de belülről is feltölt: vitaminokkal, energiával, és frissességgel.

Az ünnepek idején hajlamosak vagyunk elengedni a gyeplőt, és túlságosan bőkezűen bánni a zsíros, nehéz ételekkel. Pedig egy kis tudatossággal is lehet ünnepelni. A zöldségek rendszeres fogyasztása nemcsak a testünknek tesz jót, de a közérzetünknek is. Aki már próbált salátát ropogtatni sonka mellé, tudja, hogy sokszor épp ettől lesz igazán kerek az ízvilág. Érdemes hát beemelni az ünnepi asztalra egy jól megkomponált zöldségtálat – ami akár a húsvét sztárja is lehet!

A hagyományokat megtartva, de egy kis frissességgel újraértelmezve az ünnepet – talán így lesz igazán kerek a húsvét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb