Mindenmás

Indul a tavasz legédesebb szezonja – tudd meg, hol szerezheted be magadnak a legédesebb szemeket!

A tavasz illata beköltözött Szegedre, és vele együtt megérkezett az első hazai eper is! A Mars téri piac standjai már piroslanak, a helyi termelők pedig friss, zamatos gyümölcsökkel várják a vásárlókat. Ismerd meg, honnan származik a legfinomabb eper, milyen jótékony hatásai vannak, és hol szedheted magadnak a legédesebb szemeket!​

A tavasz beköszöntével Szeged piacai is megteltek élettel. A Mars téri piac standjain már megjelent a friss hazai eper, melynek ára 2000 forinttól indul. A vásárlók örömmel fedezik fel az első édes szemeket, amelyek a tavasz igazi hírnökei.

Az eper nemcsak finom, hanem egészséges is. Gazdag C-vitaminban, antioxidánsokban és rostokban, amelyek erősítik az immunrendszert, javítják az emésztést és hozzájárulnak a bőr egészségéhez. Rendszeres fogyasztása segíthet a gyulladások csökkentésében és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.​

Emellett az eper sokoldalúan felhasználható a konyhában is. Készíthetünk belőle epres túrós desszertet, amelyhez csak túró, tejszín, cukor és friss eper szükséges. A túrót keverjük össze a tejszínnel és a cukorral, majd rétegezzük a pohárba az eperrel. Hűtsük le, és máris kész a frissítő desszert.​

Tudtad, hogy az eper valójában nem bogyós gyümölcs? Botanikailag az eper áltermés, amelynek magvai a felszínén találhatók. Magyarországon már a 19. században is termesztették, és számos népi hiedelem kötődik hozzá. Például úgy tartották, hogy aki epret eszik, az boldog szerelemre talál.​

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb