helyi termelők
-
Mindenmás
Több mint krémleves! Így használd fel a sütőtököt – receptek, ötletek és a Pumpkin Spice Latte titka!
A sütőtök szezonban minden a narancsos zöldségről szól, de nem csak a dekorációban és a krémlevesben remekel! Összegyűjtöttük a legjobb…
-
Mindenmás
Felpörgetnéd az immunrendszered? Ezzel a vitaminbombával könnyedén megteheted, természetesen és finoman!
Egy igazán ütős, természetes immunerősítőt keresel az őszi hónapokra? Az alma-cékla-répa smoothie nemcsak finom, de tele van olyan vitaminokkal és…
-
Mindenmás
Homoki szőlő és helyi borkultúra: A szőlő, ami újraírja a borok világát!
Szeged környékén a szőlőtermesztés már évszázadok óta jelen van. A régióban elsősorban homoki szőlőültetvények találhatóak. A kadarka és kövidinka az…
-
Mindenmás
Szegedi paradicsom: Az ízek királya! Fedezd fel a titkát, és készítsd el a tökéletes lecsót! Mutatjuk a receptet!
A helyi termelők paradicsomairól beszélve az ember szinte azonnal érzi a nap érlelte ízeket és az édeskés zamattal teli, roppanós…
-
Mindenmás
Ősi hagyományok a kertekben: a szilva, amit mindenki ismer, de kevesen használnak igazán!
A szilva egy igazi szupergyümölcs, tele vitaminokkal és antioxidánsokkal, amit már a nagyszüleink is kiválóan hasznosítottak Szeged környékén. Ismerd meg,…
-
Mindenmás
Miért az algyői eper a szegediek első számú választása? Fedezd fel a helyi termelők titkait és az egészségre gyakorolt varázslatos hatásait!
Az algyői eper frissessége és minősége messze földön híres, de miért választják a szegediek más régiók terményei helyett? Ismerd meg…
-
Gasztro
Titkos összetevő vagy nemzeti kincs? A szegedi fűszer, amely meghódította a világot!
Ha Szeged nevét hallod, valószínűleg azonnal a híres fűszerpaprika jut eszedbe, amely nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi konyhákban is…