KikapcsVideo365

Minden futólépéssel sokat tehetsz a pici életek megmentéséért: a Szegedi Újszülött Életmentőket is támogathatod a Continental Futófesztiválon

Visszaszámlálás indul, már csak három nap és szeptember elsején, vasárnap elstartol a 2024-es Continental Futófesztivál. A nagyszabású esemény nem lenne az igazi, ha nem egy igazán nemes célért futhatnának a szegediek, így idén is száz százalékban jótékony célra fordítják a futójegyekből származó bevételt a szervezők, sőt, rögtön két szervezetet is támogatnak: az összeg felével az idén 30 éves Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot támogatják, a bevétel fennmaradó része pedig a nagybeteg kisgyerekeknek a gyógyuláshoz erőt adó Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért alapítványhoz kerül majd. Mint Dr. Pintér Gábor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke beszélgetésünk során elmondta, a jószándékú szegediek támogatása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy áldozatos munkájukat maximálisan, a lehető legjobb körülmények és feltételek között végezhessék, s így például a Continental Futófesztivál résztvevői mind-mind hozzájárulnak a pici életek megmentéséhez.

HÁROM MEGYÉBEN, TÖBB, MINT 30 ÉVE MENTI A KICSIKET A SZEGEDI ÚJSZÜLÖTT ÉLETMENTŐ SZOLGÁLAT

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány immáron több, mint 30 éve menti Délmagyarország 3 megyéjéből (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, valamint Jász-Nagykun-Szolnok Megye, Mezőtúr térségéből) az életveszélyben lévő újszülötteket, koraszülötteket a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. Mint Dr. Pintér Gábortól megtudtuk, az országban így a második legnagyobb területet Alapítványuk fedi le. Az elmúlt 30 év során közel 25.000 koraszülött, újszülött baba életét mentették meg speciális mentőautójukkal.

ÓRIÁSI SEGÍTSÉG

Dr. Pintér Gábor elmondta, Alapítványuk működéséhez minden olyan megmozdulás, mint a Continental Futófesztivál óriási segítséget jelent. Főleg azért, mert az Alapítvány állami finanszírozása csupán nagyjából a felére elég tevékenységük folytatásához. „Ezért hálás szívvel fogadunk minden támogatást, hiszen így tud mentőautónk teljes személyzettel 0-24 órában, a hét hét napján készen állni, s ha kell azonnal ugrani, s életeket menteni“ – avatott be bennünket a részletekbe az orvos.

Nézd meg videónkat is, melyben Dr. Pintér Gábor avat be bennünket az Alapítvány munkájába, s abba, mit jelent számukra a Continental Futófesztivál résztvevőinek támogatása:

MÉG MINDIG BE TUDOD A JEGYEDET SZEREZNI, AZ ESEMÉNYBEN PEDIG MINDEN INFÓT MEGTALÁLSZ

Ha te is szeretnél a picik életének megmentéséhez hozzájárulni, a teljes mértékben jótékonysági futójegyet IDE KATTINTVA tudod megváltani, a vasárnapi futófesztiválról pedig minden további információt IDE KATTINTVA, a hivatalos eseményben találsz.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb