Kikapcs

Programajánló az önkéntes karanténból

Impossible is nothing – mondta anno Muhammad Ali, a legendás (azóta közhelyként és reklámszlogenként is rendesen elhasznált) mondást pedig mi is magunkévá tesszük: nekiesünk úgy a mai programajánlónak, hogy igazából minden zárva van Szegeden.

Lássuk a medvét!

Ami nincs: Belvárosi Mozi, Cinema City, ráadásul a buli(k)nak is meszeltek, a Sing Sing, Retro, JATE, Hungi, Hági és társaik kilőve. Rengeteg klassz streetfood és slowfood étterem tolja a gasztro-forradalom szekerét Szegeden, azonban mától kezdve – 15:00 után – ez a lehetőség is megszűnt. A Szegedi Nemzeti Színház, a Kisszínház, a Pinceszínház, a REÖK Palota (az aljában a REÖK Cukrászdával, szintén off) és a Szent-Györgyi Albert Agóra kapui szintén zárva, lőttek a kulturális programoknak is. Sport? Felejtős, maximum, ha otthon felkapunk két kézisúlyzót vagy belenyomunk pár tucat fekvőtámaszba. A meccsek törölve, a konditermek zárva, mindkét irányból ippon-t kaptunk ezen a fronton is.

Ami viszont jobb esetben van (vagy lehet):

Kimehetünk a szabadba, egy kis friss levegőből még baj nem lett, főleg akkor, ha olyan helyet találunk, ahol rajtunk kívül nincs sok ember. Erre vonatkozóan Boros Tamás és Szabó Dávid kollégáink egy egészen impozáns kis pakkot állítottak össze a hétvégén:

Ha a fentiek valamelyikét választjuk, kerüljük a nagy bandázásokat.

Együtt lehetünk a családunkkal. Ugye? Lássuk be, a legtöbb rosszban az esetek többségében van valami jó is, ha már otthon ragadtunk, legalább azokkal pöröghatünk, akiket – ideális esetben – a legjobban szeretünk. Innentől kezdve a családi programok sora a végtelen felé konvergál.

Poroljunk le egy klasszikus társasjátékot! Tuti, hogy van a padláson egy laza 3-4 órás játékidőt garantáló Gazdálkodj Okosan vagy egy bármelyik ötévesből fél óra alatt Soros Gyuri bácsit varázsoló Monopoly. Ha a hanyatló idegenforgalomra eresztenénk rá ragadozó ösztöneinket, a legnagyobb ász a Hotel, ha belevágsz, rögtön az első öt körben csapj le a President nevű szálloda-együttesre és garantált a világuralom. Jóbarátok rajongó szegedieknek a legdurvább kombó: Monopoly Friends (ha van kéznél, igazi kincs) + DVD-n az összes évad, szolíd aláfestésnek.

Ha a gyerkőcök már alszanak, jöhet egy kis otthoni mozi-maraton életed párjával! Kihasználhatod, hogy a Netflix első hónapja ingyenes, ráadásul fizetési kötelezettség nélkül lemondhatod akár a 29. napon, egy zseniális Stranger Things évad garantált függőséget okoz. A legnagyobb flash azonban egy régi nagy kedvenc leporolása, a TV-ben az utóbbi hónapokban rommá játszott Star Wars és társai helyett egy kedd esti Die Hard például frenetikus élményt garantál!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb