KözéletNem kategorizált

Koronavírus, péntek: 300 fertőzött, kijárási korlátozás, a rendőrség is felkészült

A koronavírussal megbetegedett személyek száma már 300-ra nőtt, ez mellett 34 gyógyult, 10 elhunyt, 84 fő karanténban és 9275 mintavétel történt. Ma reggel kihirdették az új rendeletet a kijárási korlátozásról, erre már a rendőrség is felkészült.

ORSZÁGOS HELYZET:

Kiss Róbert, rendőr alezredes elmondta a mai sajtótájékoztatón, hogy a rendőrség felkészült a lakosságot segíteni a korlátozások betartására, mindezt természetesen empatikus hozzáállással. Azonban rendőri ellenőrzés alkalmával, ha valaki megszegi a rendeletet 5 és 500 ezer forint közötti bírságra számíthat.

Napközbeni összefoglalónk, mikor hagyhatjuk el otthonunkat és mikor nem szegünk szabályt:

INTÉZKEDÉSEK SZEGEDEN:

Botka László tájékoztatta a szegedieket, hogy újabb intézkedéseket hoznak, mellyel az önkormányzati ingatlant bérlőket szeretnék segíteni. Automatikusan meghosszabbítják a szociális lakások bérlőinek szerződéseit, valamint mentességet adnak a közterület-használati díj fizetése alól a bezáró vállalkozásoknak.

Arról is beszámoltunk, hogy a szegedi vállalkozásokat, hogyan érinti az újabb korlátozás. Összességében a Mars téri piacon vezetnek be holnaptól új szabályokat, több vállalkozás esetében nem változik az eddigi rendeletek szerinti működés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb