Kikapcs

Mha nahno mha nahna rikho! Ihni Kohei! Szegedi szervezésben rajtol az I Love Retro online fesztivál

15 hazai ikon, az Ámokfutóktól Náksi Attilán át a ShyGys-ig, hamisítatlan 90’s életérzés, mindez a kanapédról: ma délután elrajtol az I Love Retro online fesztivál, melynek a főszervezője a szegedi Mára Krisztián, a JATE Klub programmenedzsere. A dzsembori ma délután 17:30 – kor kezdődik, naná, hogy élőben adjuk mi is, a Szeged365.hu-n!

A line up első blikkre olyan lesz, mintha leporolnánk egy Bravo Hits kazettát, csak most a 90-es évek hazai csillagai élőben, online, a négy fal között hasítanak:

Ámokfutók
Bestiák – Miss Bee feat. Ricky – Picasso Branch
Betty Love
Csordás Tibi – Fiesta
DJ Náksi
Desperado
Erős vs Spigiboy
Happy Gang – Cory
Krisz Rudi
Shygys
UFO együttes
V-tech – Kefir

Házigazdák: Sári Évi, Mára Krisztián

Mha nahno mha nahna rikho! Ihni Kohei!

A Maradj Otthon! Fesztivállal ellentétben itt a fellépők nem otthonról zenélnek, hanem egy felturbózott raktárépületből, viszont betartva a kormány által hozott intézkedéseket, külön-külön, egymástól elszigetelve: egymás után érkeznek a stúdióba, nem érintkeznek egymással, a stáb tagjai pedig maszkban, szemüvegben és kesztyűben végzik a munkájukat. “Minden fellépés után fertőtlenítjük az öltözőt, a színpadi mikrofonokat és a színpadteret is” – magyarázta Mára Krisztián a Szeged365.hu-nak, aki elmesélte, hogy a komplett színpadi koreográfiát át kellett alakítani, hogy a táncosok között meglegyen a kötelezően előírt másfél méter távolság. Még a Kozsó-féle össznépi ölelkezős finálét is át kellett alakítaniuk, hiszen most tilos az ilyesmi.

Betty Love és Náksi is ott lesz ma este a nappalidban!

“Elindultunk egy felturbózott kettes Golf-fal, aztán átültünk egy F50-es 
Ferrariba” – mesélte nevetve a műsorvezetői feladatokat is ellátó (ez 
utóbbit Sári Évi, a Splash egykori énekesnőjének társaságában teszi) 
főszervező, a kezdeményezés elindítása után nem sokkal bejelentkezett a 
grandiózus show-kat kivitelező Visual Europe nevű cég, mint az esemény 
technikai kivitelezője. A rendezvény így átkerült az eredetileg 
tervezett pub-ból a vállalat raktárába, melyet csakis ezért alakítottak 
át egy spéci koncert-teremmé.

Rúgdosunk vizet, kigombolt Tesco-ingben és bőrnaciban, Julian? Fogd meg a söröm, Martin!

Krisztián szerint hatalmas meló volt összehozni a bulit, egy valami azonban meglepően gördülékenyen ment: mindenki rögtön rávágta, hogy ráér, a fellépőktől kezdve a technikusokig. Az esemény egyik fellépője, az UFO tegnap maszkban és kesztyűben próbált az eseményre:

https://www.facebook.com/iloveretro.hu/videos/721601798591646/?epa=SEARCH_BOX

Fontos megjegyezni, hogy a fellépők és a menedzserek is fizetnek azért, hogy fellépjenek. Az együttesek 100-100.000 Ft-tal, a menedzsmentek pedig 200.0000 Ft-tal támogatják a gyűjtést, így közel 1.5 millió Forintos alappal indul a jótékonysági online fesztivál. 

Az online esemény ingyenes, de lehet támogató jegyet venni, melynek 
bevételét többek között a Szent László Alapítványnak és a miskolci Gyermeklélegeztető Központnak juttattják el, amely intézmények 
lélegeztetőgépeket vesznek majd a befolyt összegekből, illetve betegeik és dolgozóik életkörülményeinek javítására használják fel a befolyt támogatási összeget.

Támogató jegylink: www.totaljegy.hu/iloveretro

A dzsemborit élőben közvetítik a Facebook-on és a Youtube-on, a live-ot mi is átvesszük majd.

“Elindultunk egy kiszuperált kettes Golffal, aztán átültünk egy F50-es Ferrariba”

Apropó, ha már szombat este: ma jópár hazai DJ legenda otthonról pörgeti a lemezeket, 20:00 – tól összegyűjtjük Nektek egyetlen, őrült stream-be az egészet, imádni fogjátok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb