Szegedi Arcok

Nem engedik a hatóságok a kiszállást – képek az óceánjárón rekedt szegedi énekesektől

Még mindig kételyek között, a luxus hajókon töltik napjaikat a szegedi énekesek, Zsurkán Zsanett és Tóth Jonathán. Annyi különbséggel, hogy egyikük Tenerife környékén, másikuk Lisszabonban. Hogy hogyan zajlik most a karantén a hajón, arról ők számoltak be a Szeged365 olvasóinak.

Zsanett a következőket osztotta meg velünk: “A helyzet bonyolultabb, mint hittük. Több mint 2 hete állunk lehorgonyozva Tenerife partjaitól 2-3 km-re az óceánon. Mivel nem kaptuk meg az engedélyt a kikötésre és én vagyok az egyetlen magyar. A spanyol hatóságok csak csoportokban, rendőri kísérettel engednék a személyzet fokozatos evakuálását, a mai utolsó lehetséges közvetlen járatról is lemaradtam. Ami még nagyobb problémát jelent, az a járatok folyamatos ritkítása a szigetekről, valamint a határok lezárása, mint az ukrán kollégák esetében. “

Zsurkán Zsanett fotója, ahogy rendőri irányítással szállhatnak le az utasok

Zsanett azt is elmondta, hogy tartja a magyar konzulátussal a kapcsolatot, akik próbáltak segíteni, de sok mindent ők sem tudnak tenni. 2 napja hirtelen haza tudtak juttatni kb. 100-150 Németországban élő személyzeti tagot, de csak szigorúan egyenként, maszkban, rendőri kísérettel szállhattak le, és csoportokban a reptérre szállították, majd Frankfurtba reptették őket. “Nagyon szomorú ez az egész, senki sem tudja, mikor juthatunk haza. De legalább hivatalos megbetegedésről nem tudunk.”

Zsanett fotója, aki már nagyon szeretne hazajönni

Másik történetünk szereplője Tóth Jonathán, tőle is kaptunk újabb információkat Lisszabonból. Jonathán repülője tegnap 8:30-kor indult volna Londonig, onnan pedig Budapestre. Azonban a hatóságok nem engedélyezték számára a kiszállást. Jelenleg 300 utas maradt a hajón, akik nem hagyhatják el a kabinjukat, ételt és italt is csak rendelésre kérhetnek. Kiderült, hogy a pár napja pozitív koronavírus teszttel elszállított utasnak valójában nincs fertőzése, ugyanis a lisszaboni orvosok negatívan tesztelték. Egyelőre nem tudnak mit tenni, várakoznak és továbbra is betartják az intézkedéseket. Minden nap új maszkot hordanak és kézfertőtlenítőt használnak folyamatosan. Jonathán még mindig a hajón érzi a legnagyobb biztonságban magát.

A fotót Jonathán küldte nekünk, amin jól látszik Lisszabon és a felsorakozott rendőrautók

Előző cikkünkben hallgatható meg, mit üzent Jonathán a szegedieknek és milyen dallal köszöntötte őket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb