KözéletSzegedi Arcok

Szeged365 top 3: az első hetünk legolvasottabb riportjai

Szegedi kutató, aki a humán koronavírus felfedezőjével dolgozik, a Szegedi Gyermekklinika Tündéri Doktornénije és egy gazdasági esélylatolgatás a koronavírus árnyékában – összekaptuk az első hetünk legolvasottabb beszélgetéseit, íme három tartalmas (és a jelek szerint roppant népszerű) olvasmány a hétvégére!

A LEGOLVASOTTABB: a humán koronavírus felfedezőjével dolgozik a szegedi kutató

Dr. Letoha Tamás, szegedi kutatóorvos, a Pharmacoidea Kft ügyvezetője, a 2013-as Év Példaképe. Tamás 2017 óta tagja egy nemzetközi gyógyszerfejlesztési konzorciumnak, amiben a humán koronavírus felfedezőjével, Albert Osterhaus-szal dolgozik együtt. Így természetesen koronavírus járvánnyal kapcsolatos tényekről, szakmai benyomásokról is kérdeztük őt.

szerző: Boros Tamás

A LEGTÜNDÉRIBB: “Nem könnyű reggel az üres utcán végigmenni, de muszáj!”

Horváthné Dr. Tajti Zsanett, vagy az interneten keresztül ismert Tündéri Doktornéni a szegedi gyerekklinika munkatársa, magán rendelést tart, weboldalon segít a szülőknek gyógyító tanácsokkal, jótékonykodik és egy két éves kisfiú anyukája. Méltón kaphatja a Hétköznapi Hős elismerést, amit nem csak cikkünkben, de egy díjban is magáénak tudhat.

szerző: Beszédes Henrietta

A LEGÉLETBEVÁGÓBB: koronavírus kontra gazdasági helyzet

Koronavírus, Szeged, gazdasági helyzet. Nemesi Pált, a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnökét kérdeztük az egészségügyi vészhelyzet által generált válság szegedi hatásairól, arról, hogyan érinti az itt élő munkavállalókat és vállalkozókat.

szerző: Kiss Balázs

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb