Közélet

Start365: a hétvége legfontosabb hírei, hétindításhoz (frissítve)

Te is utálod azt, amikor hétfő reggel beérsz dolgozni, leülsz kávézni (jobb esetben: video meeting-elni, otthonról) a kollégákkal és 3 mondat után kiderül: egyedül Te nem vagy képben a hétvégi eseményekkel, olyan vagy, mint aki most jött a Holdról? Tiszta ciki így kezdeni a hetet, éppen ezért hétfő reggelente egy gyors, képbe hozó hír-pakkal várunk ezentúl, elkerülve a fenti kellemetlen szituációt.

KORONAVÍRUS: A HÉTFŐ REGGELI ADATOK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Az elhunytak száma ezzel 15 főre nőtt.

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

Nem indult jól a hétvége: péntek éjféltől kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között, két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – ezt Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában jelentette be péntek reggel.

Teljes cikk, ha bővebben is érdekel:

AMIT LEHET ÉS AMIT NEM

Ezek egy részével már vagy képbe kerültél, vagy túl vagy 1-2 bírságon… Kimehetsz az utcára, de köteles vagy másfél méter távolságot tartani a többiektől. Nem mehetsz étterembe, de rendelhetsz házhoz vagy elvitelre. Ha 65 alatt vagy, 09:00-12:00 között nem mehetsz boltba, előtte utána viszont igen. Ha 65 felett, akkor mindez pont fordítva igaz. Bővebben:

MINDEN EDDIGINÉL NAGYOBB ÖSSZEFOGÁS SZEGEDEN

A Szeged Első Lyons Klubtól kezdve a talpon maradt éttermeken át a Szent Györgyi Albert Rotary Club-ig mindenki egy emberként gyűjt vagy segít, a Szegedi Hősök akciónkkal mi is ezen dolgozunk. Az első Lyons – lélegeztetőgépek már meg is érkeztek a hétvégén, minden elismerésünk az Uraké:

KATONAI FELÜGYELET A KÓRHÁZAKBAN, KATONÁK A FORGALMASABB HELYEKEN

Ez várható volt. Katonai járőrök fognak járőrözni a forgalmas közterületeken, továbbá a piacokon, pályaudvarok és bevásárlóközpontok környékén is. Hétfőtől minden kórházban kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton. Ne lepődjünk meg, ha Szegeden az alábbi helyeken katonákba botlunk:

SZENTES: MÁR 8 KORONAVÍRUSOS BETEG VAN

Ijesztő hírek, alig 40 km-re Szegedtől: a hétvégén nyolc betegnél mutatták ki a koronavírust a szentesi kórházban. Az esetre a Müller Cecília is reagált, aki szerint a nagymágocsi idősek otthonából érkezett mindegyikük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb