Közélet

Koronavírus, szombat: Csongrád megyei fertőzöttek, járványügyi akcióterv, különadók

Mozgalmas nap van mögöttünk: a koronavírus-számok (sajnos) kezdenek felpörögni, a kormány pedig előrukkolt a járványügyi akciótervvel. Gulyás Gergely ma délelőtt bejelentette: 1345 milliárd forintot költenek a magyar gazdaság talpra állítására, megadóztatják a multikat és a bankokat, továbbá a pártok finaszírozásának 50%-át a járvány-védekezési alapba teszik át. Mutatjuk a nap híreit, pár perc és akkor is képben leszel, ha végig szunyókáltad volna a szombatot.

KORONAVÍRUS: A MAI NAP ADATAI

678-ra nőtt a hazai, 25-re a Csongrád megyei koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában elhunyt újabb 6 krónikus beteg, közülük öten 77 év felettiek, az áldozatok életkora, neme és alapbetegsége nyilvános, ide kattintva lehet megtekinteni az adatokat. 58 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Csongrád megyében jelenleg 25 regisztrált fertőzött van, a szám a valóságban több, mint biztos hogy ennek a többszöröse:

A BEJELENTÉSEK NAPJA: ÍME A KORMÁNY AKCIÓTERVE

Különadókat vezetnek be, 1345 milliárd forint jut gazdaságvédelemre, bruttó 500 ezer mindenkinek, aki az egészségügyben dolgozik – sűrű délelőtt áll mögöttünk. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón ismertette a magyar kormány legfontosabb járványügyi intézkedéseit. Az alábbi írásunkban tételesen, lényegretörően megtalálsz mindent:

SZEVASZTOK, POLITIKUSOK! A PÁRTOK TÁMOGATÁSÁNAK FELÉT IS JÁRVÁNYÜGYI VÉDEKEZÉSRE HASZNÁLJÁK

A kormány elveszi a pártok támogatásának a felét az idén, az összeget a koronavírus elleni védekezésre fordítják, egészen pontosan így:

85 EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ KORONAVÍRUSOS

Először hangzott el hivatalos adat arról, hány egészségügyi dolgozó fertőződött meg eddig a koronavírustól. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre azt felelte, jelenleg 85 egészségügyben dolgozónál regisztráltak koronavírus-fertőzést Magyarországon.

SZEPTEMBERTŐL MÁR ÉPÜL IS A SZEGEDI INFEKTOLÓGIAI KLINIKA!

Tegnapi hír, de akkora bréking (ezt a kifejezést szándékosan NEM használjuk egyébként a cikkeink címeiben), hogy megismételjük: a Szegedi Tudományegyetem újabb egészségügyi mérföldköve lesz az a beruházás, amelynek eredményeképpen infektológiai klinika és oktatóközpont épül Szegeden.

Mi, a Szeged365.hu kollégái csak két dolgot kérünk Tőletek, szegedi barátainktól: maradjatok otthon és vigyázzatok magatokra! A becsavarodás-mentes otthon maradást egy nyereményekkel telepakolt sport-kihívással és a Náksi-Peat Jr-Spigiboy hármas élő szettjével igyekszünk támogatni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb