Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: Patkós Doktortól a luxushajókon rekedt szegedi énekesekig

13 napja pörög Szeged vadonatúj, #newgeneration hírportálja, a Szeged365.hu és pontosan 13 napja kötjük össze az itthon lévő szegedieket a világ minden részén élő, dolgozó, küzdő szegediekkel. Tudjátok: aki egyszer szegedi (ide született vagy beleszeretett a városba), az örökre az marad, bárhová is sodorja az élet.

Következzék a bűvös 13-as szám ihlette “Best of Szegedi Arcok”!

PATKÓS DOKTOR ÚJRA RENDEL (EGYESÜLT ÁLLAMOK)

Ismerős? Mély, bariton férfi hangon, miközben a Hooligans – Legyen valami üvölt indokolatlan hangerővel a háttérben: Láááááááááááv! Naná, hogy a szegedi rádiózás (és éjszakai élet) forever young fenegyerekére gondoltunk, Patkós Attilára! Pati egy autentikus Patkós Love live-val köszönt be a Szeged365.hu olvasóinak, egyenesen Manhattan-ből:

AKIK A LUXUSHAJÓN REKEDTEK: ZSANETT ÉS JONATHÁN, A SZEGEDI ÉNEKESEK (KANÁRI SZIGETEK ÉS LISSZABON)

A Kanári-szigeteken hajózó luxus óceánjárón rekedt Zsurkán Zsanett szegedi énekesnő. Az utasokat március 15-én kimenekítették a hajóról, a személyzet sorsa azonban kétséges, íme Zsanett tudósításai (hamarosan újabb érkezik):

Tóth Jonathán, az X-Faktort is megjárt szegedi énekes Lisszabonnál rekedt hetekre, a hajón 900 utassal, készenlétben. A hajó 5000 férőhelyes, de 4000 vendég nem mert velük tartani Európa felé a koronavírus miatt, Brazíliában leszálltak.

Április 1-jén írtuk meg, hogy Jonathán végre Szegeden van. Jól van, de két hétre karanténba kellett vonulnia, miután végre hazatért Portugáliából a luxushajóról, amin a koronavírus-helyzet miatt kint ragadt. Nincs kétségbeesve, új dalokat fog otthon gyakorolni a kötelező 2 hét alatt. A szomszédai ebben támogatják is.

KIBER-BIZTONSÁGI SZAKÉRTŐ SZEGEDI, A CHICAGO-I KARANTÉNBÓL (EGYESÜLT ÁLLAMOK)

Katival tősgyökeres szegedi, jelenleg Chicagoban cyber-biztonsági szakértő és hálózat értèkesítő. Magyar férjével, kislányával él , akivel kettős nyelven kommunikál. Mesél a “Vadnyugatról” és arról is, hogy hogyan látja a járványt az óceán túloldalán. Sőt meg is mutatja:

SZEGEDI BLOGGER, A FIRENZEI KORONAVÍRUS-HELYZETRŐL (OLASZORSZÁG)

A Hello.Itt Firenze blog írója, a szegedi Kiss Eszter 8 éve Firenzében él, a turizmusban dolgozik, azonban a járvány miatt elveszítette munkáját. Blogjában azon felül, hogy bemutatja Firenze, Toszkána és a környék szépségeit, most a legaktuálisabb hírekről ad információkat követőinek. Megtudhatjuk, milyen Olaszországban a karantén, mik a higiéniai elvárások, valamint, hogyan érintette az ottani gazdaságot a koronavírus. Mindezt nem csak a hírekből, hanem egy szegeditől, aki testközelben látja a helyzetet:

A SZEGEDI DIVATTERVEZŐ, AKIT A KORONAVÍRUS INSPIRÁL (EGYESÜLT ÁLLAMOK)

A szegedi Bakai Réka 8 éve költözött Amerikába, előtte Szegeden élt, tanult. Miamiban “Fashion” szakon végzett és azóta is divattervezéssel foglalkozik. Férje, Clayton Sturgeon zenész, énekes, gitáros. Réka beszélgetésünkben azt mondta, közösen összefogva párjával hozzák ki a legtöbbet a karantén időszakából otthonról tevékenykedve.

Sorozatunk holnap este egy extravagáns, ízig-vérig szegedi sztorival folytatódik!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb