Közélet

Csongrád a 3. legfertőzöttebb megye, Budapesten berobbanhat a járvány

Hivatalosan 30 igazolt koronavírus fertőzött van Csongrád megyében, így a megye az ország 3. legfertőzöttebb megyéje. Az országos tisztifőorvos szerint Budapesten berobbanhat a járvány.

A 30 fertőzés 5 újabb megbetegedést jelent az elmúlt 24 órában Csongrád megyében. A hivatalos adatok szerint ezzel Csongrád megye Pest és Győr-Moson-Sopron megye után a 3. legfertőzöttebb megyének számít.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy a legtöbb fertőzött Budapesten van, az összes magyar fertőzött 42 százaléka fővárosi, Pest megyével együtt ez az arány már 62 százalék.

Emiatt Müller szerint nagy a kockázata annak, holgy Budapesten berobban a járvány. Külön kérte, hogy a budapestiek vegyék komolyan a kijárási korlátozásokat, mert úgy vették észre, hogy sokan ezeket nem veszik figyelembe.

Ezen kívül Kiss Róbert rendőr alezredes, operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta, egy esetben egy illegális gyorsulási verseny miatt kellett intézkedni, de a legnagyobb problémát a különböző csoportosulások jelentik a fővárosban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb