Kikapcs

Szabadulj ki a négy fal közül Szeged! Irány az algyői kilátó!

Nem kell a négy fal között ülnöd, megtaláltuk a környék természetbeni csodáját, ahova Te is ellátogathatsz még a karantén ideje alatt is. Koronavírus ide, karantén oda, mozogni ér, mozogni kell!

Egy hónapja immár annak, hogy a magyar kormány a világjárványra való tekintettel veszélyhelyzetet hirdetett. A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében meghozott különböző rendeletek és törvénymódosítások hozadéka többek között a több, mint egy hete tartó kijárási tilalom.

Ám mint ahogyan azt már mindnyájan jól tudjuk, ezen tilalom a nap 24 óráját olyan korlátok közé építette, ahol a különböző generációk egymástól eltérő időszakokban elhagyhatják lakó és tartózkodási helyüket. Mindezt azonban csak és kizárólag annak érdekében, hogy a koronavírus okozta káoszban a mindennapjaik a létfenntartásában a legkevésbé sérüljenek. Ehhez pedig a megfelelő élelmiszerek és az alapvető szükségletek ellátó termékek mellett, a különböző szolgáltatások, és a rendszeres testmozgás is legtöbbünknél hozzájárul.

Vagyis, koronavírus ide, karantén oda, mozogni ér, mozogni kell, irány hát a természet!

A Liget, a Tisza-part, a városon belül elterülő kisebb tavak, és a zöldellő töltésoldal mellett az algyői kilátó is kiválóan alkalmas minderre. A 47-es főút mentén található természeti csodára olvasónk, Wolfy hívta fel figyelmünket, aki legutóbbi látogatása alkalmakor egy videót is készített a maga egyszerűségével bíró, mégis már-már mesebeli helyről:

Kijelenthetjük, hogy a város zajától nem túl messze eső, virágba borult, békés, csendes algyői kilátó abszolút megfelel arra, hogy friss levegőt szívjunk, élvezzük a tavaszi napsütést és a madárcsicsergést úgy, hogy közben elengedjük a felgyülemlő feszültséget, nem utolsósorban pedig a mindennapjainkat jelenleg igen csak beárnyékoló sötét hírek sokaságát.

A kilátó körbejárása minden korosztály számára, a megfelelő szabályok betartásával adott!

A Szeged365 csapata örömmel fogad és oszt meg minden ilyen, és ehhez hasonló remekművet annak érdekében, hogy a ránk nehezedett karantén elviselhetőbb legyen a szabadban!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb