Sport

A fiatal szegedi hokisok még a jégen harcolták végig a szezont a Fradi és az Újpest ifistái ellen

Először indított a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű saját U-18-as csapatot. Ez a korosztály az ország legjobb 14 együttesét felsorakoztató mezőnyben szerepelt, olyan patinás egyesületek között, mint az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a MAC Budapest, az Újpest vagy a Ferencváros.

A 2019–2020-as jégkorongszezon a koronavírus-járvány miatt idő előtt ért véget, ennek ellenére a szegediek minden korosztálya tartalmas éven van túl. Főleg a tizennyolc év alattiak. A riválisoknál négy sor, a szegedieknél két sor, vagyis feleannyi játékos állt rendelkezésre, ráadásul általában jóval fiatalabbak is. Ez azonban a tréner szerint a játékosoknak nem feltétlenül volt hátrány.

Annófotó – Képek színesben

Csiki Csaba edző.: „Kétszer annyi időt tölthettünk el a jégen. Nagyot javult ennek köszönhetően az erőnlétünk, és a koronggal is többet találkoztunk a meccseken. A középszakaszban a fiúk rátettek egy lapáttal a teljesítményükre, így a sikerek is megérkeztek, nyertünk három meccset, és a többin is szorosabb eredményeket értünk el. Összességében pedig csapattá értünk, ez a legfontosabb A keret kifejezetten fiatal, 2002-es születésű játékosom négy volt, a többiek 2003-asok, 2004-esek és 2005-ösök, így az ellenfeleink több évvel előttünk jártak átlagban.”

Annófotó – Képek színesben Csiki Csaba

A szegedi utánpótlásnevelés kezd beérni a sokéves munka. A korábbi U-14-es bajnokcsapatból is többen játszottak most ebben a kemény mezőnyben.

Csaba: „Az U18-ban azonban már szinte felnőtt hokit játszanak, rengeteget számít az a néhány év tapasztalat, amivel az ellenfeleink előttünk jártak. Ezzel együtt az edzéslátogatottsággal nem volt baj, tizenkét mezőnyjátékossal és két kapussal dolgoztuk végig a szezont.”

A korosztály legeredményesebb játékosa Sánta William volt, ő az alapszakaszban 13 meccsen nyolc gólig és hat gólpasszig, a rájátszásban újabb 12 mérkőzésen 13 gólig és 4 gólpasszig jutott. Ez összesen 25 mérkőzésen elért 31 pontot jelent. A rájátszásban Peceric Petar és Vadkerti Zalán is kiemelkedően teljesített, 12 meccsen 14 pontot értek el.

Annófotó – Képek színesben Sánta William

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb