KözéletMindenmás

Dupla fotóriport, az Orbán-Botka pakk után: Liget és Tesco, ma késő délután Szegeden

Csak úgy kapkodtuk a fejünket ma délután: Orbán Viktor bejelentette, hogy meghosszabítja a kijárási korlátozásokat, majd átadta a stafétát a polgármestereknek. Botka László fél hét körül reagált, gyakorlatilag az élelmiszerbolt-patika-dohánybolt hármast leszámítva mindent bezáratott a húsvéti hétvégére. Szétnéztünk, milyen hatással volt mindez a shoppingoló és lazító szegediekre.

ÚJSZEGED, ERZSÉBET LIGET

Vasárnap Szabó Dávid kollégánk telt házas ligetet fotózott, sütkérező-kosarazó szegediekkel, olyan idillikus hangulatban, mintha semmi sem történt volna. A Facebook oldalunkon beindult az adok-kapok, az olvasóink egyik fele kiakadt, a másik fele pedig ott volt a ligetben :) Dávid ma visszatért és olyat fotózott, ami példa értékű: a vasárnapi tömeg töredéke volt kint a meseszép Erzsébet Ligetben, a hattyasi Téli Kikötőről nem is beszélve. Nem volt üres a placc, de ez már tényleg töredéke a múltkori random majálisnak, de akár a tegnapi embermennyiségnek is. Alakul ez, érezhető a pozitív irányú változás!

Az újszegedi Erzsébet Liget és a hattyasi Téli Kikötő, csütörtök 18:00 – 19:00 között:

TESCO: TELT HÁZAS PARKOLÓK NAGYPÉNTEK ELŐTT

Jártunk a Rókusi körúti és a Móravárosi Tescoban is, a parkoló mindkét helyen koppon volt autókkal, hogy odabent sikerült – e betartani az általunk tegnap megírt 635 (rókusi) és 312 (móravárosi) fős limitet, nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy rengeteg szegedi vásárolt a hipermarketekben. Ennek fő oka nyilván a holnapi, nagypénteki zárva tartásban keresendő. Érdekesség, de a bejáratoknál a tömeget számoló és koordináló kollégákat nem láttunk, de lehet, hogy csak mi nem figyeltünk eléggé.

Odabent rengeteg fegyelmezett, gumikesztyűben és maszkban shoppingoló szegedit láttunk, viszont mailben és Facebook üzenetben azért bőven kaptunk sztorikat az ellenkezőjéről.

Janitól jött: “…az egy dolog, hogy maszk nélkül jön, de kesztyű nélkül fogdosta össze az összes almát az Auchan-ban, aztán kivett az aljáról két darabot. De addigra mindet összefogdosta, mint egy félőrült…”

Kriszta e-mailje: “Másfél méter? Annyit róla hogy a bácsi gyakorlatilag úgy rámjött a sorban mintha meg akarna mászni hátulról, a férjem szólt rá. És persze mindez este 8-kor ugye, éljen sokáig a kilenctől dél!”

Tesco, Rókusi körút, 19:00 körül:

Tesco, Móravárosi körút, 18:00 körül:

Ti mit gondoltok Dávid fotói alapján?

Menni fog ez nekünk, szegedieknek?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb