Mindenmás

Napi Pakk, péntek: Titanic, Steven Seagal, Nagypéntek, szigorítások

Napsütéses időt várhatunk ma is, a húsvéti készülődések közepén. A Titanic luxushajó történetében is fontos dátum a mai, valamint Steven Seagal is ma ünnepel. A kijárási korlátozás háza táján szigorítások jönnek Szegeden is. Nézzük, mik ezek!

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

A reggeli órákban még hideg időre ébredhetünk, 4 fok lehet maximum. Napközben rohamosan növekszik a hőmérséklet, akár 22 fokot is mutathat a hőmérő. Egyelőre úgy tűnik száraz, meleg időben érkezik a nyuszi az ünnepekre.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Boldog névnapot kívánunk a Zsoltoknak! A Solt név alakváltozata, amely azonos eredetű a Zoltán névvel, az ótörök sultan szóból származik. Jelentése uralkodó.

A Titanic 1902-ben a mai napon indult el utolsó útjára. A hajó április 10-én állt szolgálatba Southamptonban, ahol a személyzeten kívül több mit 900 utas szállt fel rá. Ezután még kétszer kötött ki további utasokat felvéve, majd április 12-én húzta fel utoljára a horgonyt. A Titanic brit utasszállító hajó, amely egy jégheggyel történt végzetes ütközéséről vált ismertté.

Michigenben, 67 éve megszületett Steven Seagal, amerikai akciófilm színész. Ismertebb filmjei: Nico, Száguldó erőd, Tűzparancs, A hazafi, A professzor, Az idegen.

A Száguldó erőd című film plakátja
Kép: mafab.hu

Nagypéntek a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek. A húsvét előtti 2. és a farsangi időszak vége utáni 45. nap.  Magyarországon 2017 óta munkaszüneti nap, időpontja március 20. és április 23. között változhat.

Kép: Pixabay

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Orbán Viktor tegnap, korlátozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást, valamint hagyott döntési lehetőséget a polgármestereknek is. A szegedi Rovó László újra munkába állt. Olvasd vissza koronavírus összefoglalónkat a legutóbbi nap részleteivel!

Pénteki napi pakkunkban nem szerepelt zenész ünnepelt, akinek tiszteletére a zenéjével indítanánk a napot, így egy igazi áprilisi számmal induljunk neki a szűk körű, otthoni, húsvéti készülődésnek. :)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb