Kikapcs

Karantén Programajánló: Krausz Gábor főzni tanít, olvasnivaló a szegedi RTL híradóstól

Lassan belefutunk a hétvégébe, de a hatóság és/vagy önként vállalt karanténban mindez semmit sem jelent, hiszen lassan a hétköznapok is pont ugyanolyan lassúak és csendesek, mint a vasárnapok. A Szeged 365 csapata azonban nem hagyja, hogy elpunnyadni, ma is ajánl három programot! Az egyik főzni tanít illetve egyben receptet is közöl, a másik egy a 90-es évek dunaszerdahelyi maffiauralmának szerelmi szállal átszőtt regényét taglalja, a harmadik pedig könyvet ajánl. Kár lenne bármelyiket is kihagyni!

Marika konyhája: Krausz Gábor főzni tanít

A mesés hangú énekesnő, Tóth Gabi férje hetekkel ezelőtt döntött úgy először, hogy megoszt az instagramon egy receptet és annak elkészítési folyamatát. Ez azonban akkora sikert aratott követői körében, hogy néhány nappal később újra megismételte azt, egy újabb recept bemutatásával. Azóta pedig kétségtelenül a legnézettebb és legszórakoztatóbb karantén programok között tartja számon mindezt a nagyérdemű. A rövid, videós műsor nevétől pedig egyenesen kiakad a cukiságfaktor, ugyanis a sztárpár kislányukról nevezete el azt, így lett született meg az online világban Marika konyhája. Krausz Gábor nem csak az instagramon, hanem a Facebookon is megosztja ezeket:

https://www.facebook.com/chefkrausz/videos/217184239358000/
Krausz Gábor hivatalos Facebook oldala

Durica Katarina regénye Európa legjobb színésznője szájából

Borbély Alexandra, akit 2017-ben Európa legjobb színésznőjének választottak Durica Katarina, A rendes lányok csendben sírnak című szerelmes regényét olvassa fel ezen a héten. A Testről és lélekről című nagy sikerű magyar film sztárja az elmúlt héten Szentesi Éva, Pedig olyan szépen éltek című kötetét olvasta fel a Facebookon esténként, élőben a héten pedig egy a a 90-es évek dunaszerdahelyi maffiauralmának eseményei eleveníti meg, amelyet szerelemi szálak szőnek át. A történet három nő életútján keresztül bontakozik ki, akik ugyanabban a nyolcemeletes panelházban laknak. És mivel a színésznő nem egymást követően olvassa fel a fejezeteket, így bármikor, bárki bekapcsolódhat a hét végéig és élvezheti azt. Emellett pedig vissza is nézheti IDE kattintva.

Borbély Alexandra hivatalos Facebook oldala

Az RTL Híradó műsorvezetője könyvet ajánl

Szabados Ágnes, az RTL Híradó szegedi műsorvezetője, a Nincs időm olvasni kihívás megálmodója március 12-én rendkívüli kihívást hirdetett. A gyönyörű műsorvezető, riporter immár évek óta azon dolgozik, hogy az embereknek igen is legyen idejük olvasni. A kezdeményezés sok-sok remek programot és pillanatot szült már szerte az országban. Amellett, hogy könyvmolyokból álló csoportok alakultak, barátságok is születtek. A résztvevők feladata pedig nem más, mint, hogy havonta egyetlen könyvet elolvassanak az általa megadott témában. A kihíváshoz az elmúlt három évben már több, mint 16 ezren csatlakoztak. (#12honap12konyv) Szabados Ági nem titkolt célja, hogy megszerettesse a fiatalokkal is az olvasást. Ám a koronavírus-járványra való tekintettel a rendkívüli kihívás most többről szól. Nem csak olvasnivalót ajánl, hanem többször jelentkezik élőben, beszélget és még fel is olvas. Érdemes csatlakozni a csoportjához a széles körű irodalomfogyasztás érdekében. Itt ni:

https://www.facebook.com/szabadosagnes1/videos/218895496095089/
Forrás: Nincs időm olvasni kihívás Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb