KikapcsMindenmás

Kijárási Korlátozás Kisokos: szombati, szegedi #hogyisvanez?

A csütörtöki és pénteki napon úgy repkedtek a szigorítások, hogy ember legyen a talpán, aki megjegyzi, most akkor mit lehet, és mit nem Szegeden. Mindjárt itt a húsvét, Orbán Viktor meghosszabbította a kijárási korlátozást, majd átadta a stafétát a polgármestereknek. Botka László szigorított, csütörtökön egy Facebook poszttal, pénteken pedig egy rendelettel.

Képbe hozunk!

AMIK NYITVA LESZNEK SZOMBATON

Botka László rendelete szerint:

  • patikák
  • élelmiszerboltok
  • dohányboltok

Az élelmiszerbolt kategóriába a pékség is beletartozik, és még: zöldséges, sarki kisbolt, Tesco, Aldi, Auchan, Lidl, SPAR, CBA, Reál és gyakorlatilag minden, ami boltnak néz ki és ennivalót árul. Tipp: (legalább most) támogasd a szegedit, a multik helyett ugorj be egy szegedi tulajdonban lévő, szegedi kisboltba vagy rendelj valami finomat valamelyik szegedi étteremből. Éttermek zárva, de kiszállítással és elvitellel tudsz ebédet, vacsorát szerezni szombaton is. Tankolni is tudsz, a benzinkutak is nyitva lesznek. Egy csomó más nagyvárossal szemben nálunk nem zárták le a közösségi parkokat, például kimehetsz az újszegedi Erzsébet Ligetbe vagy a Lechner térre sétálni.

AMIK ZÁRVA LESZNEK

A Mars Téri Piac.

Ha Te is árus vagy, van egy tippünk a túlélésre, ITT írtunk róla.

Szeged éléskamrája mellett természetesen minden zárva lesz, ami eddig is zárva volt: kocsma, pub, késdobáló, diszkó, klub és persze a szegedi mozik, színházak, egyéb kulturális intézmények és szórakozóhelyek.

AMIKOR ELMEHETSZ OTTHONRÓL

A csütörtöki pakk mellé pénteken jött még néhány dolog. Mindez már életbe is lépett és a Húsvét végéig marad érvényben. A rendelet értelmében csak napi 1x mehetünk templomba, csak napi 1 órát tudunk kutyát sétáltatni, szűk családi körben, de simán tudunk nősülni vagy férjhez menni, tankolhatunk az autónkba és rendelhetünk ételt.

Hogy részletesen, mik azok a körülmények, amikor elmehetsz otthonról, itt részleteztük ki:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb