Közélet

Koronavírus, péntek: Botka László szigorít, feszültség a Mars Téri Piac körül, gyűrűzik a válság Szegedre

Szegeden a Mars tér pénteki és szombati bezárása okoz némi felfordulást, de a kereskedők és a Szegedi Városkép és Piac Kft. is talált megoldásokat. Vizsgálatok jönnek a szegedi idősotthonokban is. Orbán Viktor szerint 7500-8000 lélegeztetőgépre lehet szükség országosan, most 2000 van. Szegeden és környékén jelenleg 900 egyéni vállalkozás szünetelteti tevékenységét. Sajnos újabb 11 koronavírusban elhunyt személy van Magyarországon. Koronavírus összefoglalónk következik, Nagypénteken.

Hatalmas lett a kereskedői felháborodás annak következtében, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László polgármester bejelentései alapján a Mars Téri Piac kénytelen zárva tartani pénteken és szombaton is, amikor pedig nyitva lett volna. A kereskedők a vezetéssel együtt alternatív megoldásokat kerestek és szerencsére sokan találtak is:

A Mars téri piac 4 napos bezárása mellett Szegeden is életbe léptek további korlátozások:

Országosan 210 fővel ugrott meg a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon és elhunyt 11 krónikus beteg. Csongrád megyében 2 újabb megbetegedést regisztráltak, jelenleg a fertőzöttek hivatalos száma 42 fő.

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Pesti úti Idősek Otthonában történtek miatt országosan, így Szegeden is ellenőrzések fognak következni:

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nagy terhelés esetén 7500-8000 lélegeztetőgépre lehet szükség országosan, most 2000 van:

Az NNG szegedi irodáját is esetlegesen érintő tömeges elbocsátások hatására utánajártunk, hány egyéni vállalkozás szünetel a járványhelyzet óta Szegeden és környékén:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb