Hirdetés
Hirdetés
1.7 C
Szeged
2021, január 25., hétfő

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet A hadsereg fertőtleníti a Pesti úti Idősek otthonát - közben Zacher Gábor...

A hadsereg fertőtleníti a Pesti úti Idősek otthonát – közben Zacher Gábor megváltoztatná a protokollt

A Magyar Honvédség megkezdte a Pesti Úti Idősek otthonának fertőtlenítő munkálatait. Erről Facebookon a Koronavírus tájékoztató oldal számolt be. Mindeközben szakmailag felmerült az a kérdés, vajon az időseknek az amúgy is leterhelt kórházakba szállítása vagy az orvos-, és ápoló személyzetnek a megfelelő védőfelszereléssel az idősotthonokba telepítése lenne-e célszerűbb. Zacher Gábor, jelenleg mentőorvos, inkább az otthonokban tartaná a beteg idős embereket.

A Magyar Honvédség megkezdte a Pesti Úti Idősek Otthonának fertőtlenítését. Erről a Facebookon osztottak meg egy videót. Az idősotthonok hazánkban jelenleg a fertőzéstől leginkább sújtott területeknek számítanak, ezért fertőtlenítésük és a minél nagyobb elővigyázatosság nemcsak a Pesti úton, de mindenütt életeket menthet, többet és közvetlenebbül mint máshol:

Elkezdődött a Pesti úti idősotthon fertőtlenítése

Elkezdődött a Pesti úti idősotthon fertőtlenítése, vasárnap reggel katonák érkeztek a helyszínre és elkezdték a munkát, ami várhatóan napokig tart majd.Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka elmondta, hogy különböző mentesítő anyagokat fognak használni.

Közzétette: Koronavírus tájékoztató oldal – 2020. április 12., vasárnap

Az otthonban a szombati adatok szerint 198 fertőzöttet igazoltak, közülük nyolcan meghaltak.

Mindeközben Zacher Gábor toxikológus, aki jelenleg mentőorvosként dolgozik, az ATV-ben arról beszélt, hogy a kiürítés és elszállítás helyett inkább a nővéreket és az orvosokat kellene az idősotthonokba telepíteni, a megfelelő felszerelésekkel együtt. Zacher elmondta, saját szakmai véleményét fogalmazta meg, amivel sokan egyetértenek, bár tudja, hogy ezzel a véleménnyel ellentmond a hivatalos szakmai protokollnak.

Korábban beszámoltunk a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában álló Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálat gyakorlatáról. Ritz Judit főigazgató a Szeged365.hu-nak április 9-én elmondta, amennyiben bármelyik intézményükben valaki kórházba kerül és onnan kijön, akkor a Kálvária sgt. 108. alatti részlegük egyik karanténépületébe kerül, ott 2 hetet eltölt, onnan a Szeged, Harmat utcai Bálint Sándor Szeretetotthonba viszik, szintén egy karanténépületbe és szobába, 2 hétig, és ezek után kerülhet vissza az eredeti intézményén belüli eredeti szobájába:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -