Megérkezett a Szeged365.hu vasárnap délelőtti, házi főzőshow-ja, a Gasztro365, Mizsik Attilával! Ha már Húsvét Vasárnap, akkor jöjjön egy extravagáns, laktató, ünnepi leves, olyan alapanyagokból, amelyek nagy valószínűséggel egyébként is kéznél lesznek az ünnepi hétvégén.
GASZTRO365 HÚSVÉTI KÜLÖNKIADÁS: KÁPOSZTÁS BABLEVES, HÚSVÉTI SONKÁVAL, TOJÁSSAL, TORMÁVAL
Sonka, tojás, torma… olyan alapanyagokból dolgoztunk, amelyek nagy valószínűséggel kéznél vannak. Mizsik kapitány e heti receptje garantált siker lesz az ünnepi asztalon, de akkor is kapóra fog jönni, ha pár nap múlva ráeszmélsz: a nyakadon maradt egy csomó húsvéti alapanyag.
Hozzávalók:
- füstölt sonka
- tojás
- kolbász
- répa
- gyökér
- zeller
- petrezselyem zöld
- bab
- babérlevél
- vörös hagyma
- savanyított káposzta
- tejföl
- torma
- sór,bors
- piros paprika
A levesünk húsvétra bevásárolt vagy épp húsvétról megmaradt alapanyagokkal készül. A vöröshagymát felaprítjuk, ledinszteljük és a jó alaposan lemosott káposztát a hagyma alapon szintén lepároljuk. A zöldségeket egyforma nagyságúra aprítjuk és a párolódó káposztára tesszük. Fedő alatt majdnem teljesen készre főzzük. A kész babot csak ezután adjuk hozzá, hogy ne repedjen szét. A pirospaprikával, tejföllel és kevés tormával habarást készítünk, amit a felengedett zöldségekhez adagolunk. A kész bableves tetejére a sonkát és tojást összevágva szórjuk és egy kis tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat és Áldott Húsvéti Ünnepet kívánunk Nektek!