KikapcsKözélet

Szeged365 Húsvét: velünk nem maradsz le az ünnepről!

Összegyűjtöttük az összes online nézhető szegedi istentiszteletet és misét, Gordon Ramsay konyhájából csentünk el kalácsreceptet és egy meseszép fotóriporttal hozzuk el Szeged gyönyörűséges templomait. Itt a Szeged365 Húsvét, kerülj velünk ünnepi hangulatba!

Fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk a Szeged365.hu olvasóinak! Köszönjük, hogy már ennyire sokan vagytok, akik Szeged vadonatúj hírportálját olvassátok nap mint nap! Az idei húsvét (sajnos) egy kicsit más, mint a többi, de elhatároztuk: nem hagyjuk, hogy becsavarodj az otthoni karanténban, sőt, azt sem, hogy húsvéti hangulat nélkül maradj! Gyere velünk online templomba, főzz velünk ünnepi finomságokat, kerülj húsvéti hangulatba a Szeged365.hu csapatával! Velünk nem vagy egyedül!

ONLINE MISE ÉS ISTENTISZTELET, SZEGEDRŐL

Dr. Kiss Rigó László, Szeged-Csanádi püspök Dómban megtartott liturgiáit a rendkívüli helyzetre való tekintettel a húsvéti ünnepek ideje alatt online, élőben közvetítik. Nem lesz ez másként a többi szegedi gyülekezetben sem, az alábbi írásunkban összegyűjtöttük a különféle egyházak live stream-jeit (ezt egy kicsit furcsa volt leírni, de igen, ez a helyzet: az egyházak is haladnak a korral, minden elismerésünk).

Ma délelőtt 10:00-kor a szegedi Szent Gellért Szeminárium Kápolnájából nézheted élőben az ünnepi szentmisét, ehhez csak annyi dolgod van, hogy KATTINTS IDE.

RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ: KONDÉ LAJOS ATYÁVAL BESZÉLGETTÜNK

Ez a húsvét más lesz, mint bármelyik ezt megelőző. Nem jönnek idén össze a családok, ismerősök, elmarad a locsolkodás húsvét hétfőn, de a különböző keresztény közösségek sem találkoznak idán személyesen. Mit tud tenni a szegedi katolikus közösség? Erről kérdeztük Kondé Lajos atyát, a Szeged Belvárosi Római Katolikus Plébánia plébánosát:

SZEGEDI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET: ONLINE IGEHIRDETÉS ÉS PALÓC TOJÁSFESTÉS

A szegedi református közösségek is online istentiszteletre álltak át a veszélyhelyzet kihirdetésétől kezdve, és mácius 15 óta ezen formában szól a hívekhez például Szeged-Honvéd Téri Református Egyházközség lelkésze, Dr. Kereskényi Sándor. A szegedi reformátusoknak még saját Youtube csatornájuk is van, telis-tele tartalmakkal, így kell ezt csinálni. A Húsvéti Igehirdetés a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségben ma délelőtt 10:00 – kor kezdődik, itt tudod nézni az élő, online közvetítést:

Szegeden egyébként nagyon erős a református egyetemi közösség. A Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet egyetemi lelkészével, Czagány Gáborral nagyszombaton beszélgetett Boros Tamás kollégánk:

SZEGEDI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

Mivel a Szeged365 Húsvét sorozat egészen hétfőig tart, a Szegedi Evangélikus Gyülekezet portréja a mai napon fog befutni (egészen pontosan 11:00-kor), de hogy a hívek ne maradjanak lelki betevő nélkül, addig ismutatjuk, hol érhetőek el a gyülekezet online tartalmai. A katolikusokkal és reformátusokkal ellentétben ők kevesebbet élőznek, de a Youtube csatornájukon rengeteg remek videó érhető el, melyeket IDE KATTINTVA nézhetsz meg.

KYLE ECKHART: A LEGSZEGEDIBB AMERIKAI LELKÉSZ

A lelkészeket 10-ből 9 ember távolságtartó, konzervatív karaktereknek képzeli el, pedig épp ellenkezőleg: többségük közvetlen, barátságos, nyitott ember. Erre a legjobb példa Kyle Eckhart, aki 20 éve egy evangelizációs útnak köszönhetően ismerte meg Szegedet, ahol aztán jött a szerelem, a gyermekáldás és egy fantasztikus gyülekezet. Kyle sztorija szívmelengető, akkor is, ha vallásos vagy, akkor is, ha nem:

HA HÚSVÉT, AKKOR GASZTRONÓMIA!

Mi, szegediek imádunk nagyokat enni, főleg ha Húsvét van. A Szeged365 Húsvét ezen a téren is belehúzott: kaptunk kalács receptet egyenesen Új-Zélandról egy olyan szegedi séftől, aki Gordon Ramsay Michelin-csillagos éttermében is dolgozott már, elmentünk húsvéti sütizni és ma délelőtt jön vadonatúj videoblogunk, a Gasztro365, naná hogy húsvéti recepttel.

GASZTRO365: HÚSVÉTI FŐZŐSHOW MIZSIK ATTILÁVAL

Ma délelőtt 10.00 – kor érkezik a Szeged365.hu házi főzőshow-ja, a Gasztro365, Mizsik Attila szegedi gasztro-alkoholistával! Ha már Húsvét vasárnap, akkor jöjjön egy extravagáns, laktató, ünnepi leves, olyan alapanyagokból, amelyek nagy valószínűséggel egyébként is kéznél lehetnek az ünnepi hétvégén.

HÚSVÉTI KALÁCSRECEPT GORDON RAMSAY EX-SÉFJÉTŐL

Barta László Tamás kalandos úton jutott el az Algyői Halászcsárdától Gordon Ramsay londoni éttermén át Új-Zélandig. A Michelin-csillagos étteremben is megforduló szakács most csakis a Szeged365.hu olvasóinak küldött egy exkluzív kalács receptet. Kalács, Lacitól, egyenesen Új-Zélandról, húsvétra, Neked.

HÚSVÉTI SÜTI-TESZT, SZEGEDRŐL

A helyzetre való tekintettel virtuálisan ugrottunk el a Reök Kézműves Cukrászdába, melyet az ünnepre készülve, titokban újra nyitottak: bár a Magyar Ede tervezte ikonikus, szecessziós épület zárva tart, a pincében lévő műhelybe beszöktek a cukrászok. Hatalmas ötlet volt, mutatjuk, miért:

ÉS EGY SZÍVET MELENGETŐ FOTÓGALÉRIA A VÉGÉRE: SZEGED GYÖNYÖRŰ TEMPLOMAI, HÚSVÉTKOR

Ha vallásos vagy, most normál esetben arra készülnél, hogy elmész templomba. A városi rendelet (melyről bővebben ITT olvashatsz) ezt egyébként engedélyezi, de okosabb döntés otthon maradni. Szabó Dávid kollégánk tegnap fogta magát és körbejárta Szeged templomait, Szőregtől Dorozsmáig, fusd végig a galériánkat és kerülj velünk húsvéti hangulatba!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb