KikapcsKözélet

Szeged365 Húsvét: velünk nem maradsz le az ünnepről!


- Hirdetés -

Összegyűjtöttük az összes online nézhető szegedi istentiszteletet és misét, Gordon Ramsay konyhájából csentünk el kalácsreceptet és egy meseszép fotóriporttal hozzuk el Szeged gyönyörűséges templomait. Itt a Szeged365 Húsvét, kerülj velünk ünnepi hangulatba!

Fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk a Szeged365.hu olvasóinak! Köszönjük, hogy már ennyire sokan vagytok, akik Szeged vadonatúj hírportálját olvassátok nap mint nap! Az idei húsvét (sajnos) egy kicsit más, mint a többi, de elhatároztuk: nem hagyjuk, hogy becsavarodj az otthoni karanténban, sőt, azt sem, hogy húsvéti hangulat nélkül maradj! Gyere velünk online templomba, főzz velünk ünnepi finomságokat, kerülj húsvéti hangulatba a Szeged365.hu csapatával! Velünk nem vagy egyedül!


- Hirdetés -

ONLINE MISE ÉS ISTENTISZTELET, SZEGEDRŐL

Dr. Kiss Rigó László, Szeged-Csanádi püspök Dómban megtartott liturgiáit a rendkívüli helyzetre való tekintettel a húsvéti ünnepek ideje alatt online, élőben közvetítik. Nem lesz ez másként a többi szegedi gyülekezetben sem, az alábbi írásunkban összegyűjtöttük a különféle egyházak live stream-jeit (ezt egy kicsit furcsa volt leírni, de igen, ez a helyzet: az egyházak is haladnak a korral, minden elismerésünk).

Ma délelőtt 10:00-kor a szegedi Szent Gellért Szeminárium Kápolnájából nézheted élőben az ünnepi szentmisét, ehhez csak annyi dolgod van, hogy KATTINTS IDE.

RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ: KONDÉ LAJOS ATYÁVAL BESZÉLGETTÜNK

Ez a húsvét más lesz, mint bármelyik ezt megelőző. Nem jönnek idén össze a családok, ismerősök, elmarad a locsolkodás húsvét hétfőn, de a különböző keresztény közösségek sem találkoznak idán személyesen. Mit tud tenni a szegedi katolikus közösség? Erről kérdeztük Kondé Lajos atyát, a Szeged Belvárosi Római Katolikus Plébánia plébánosát:

SZEGEDI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET: ONLINE IGEHIRDETÉS ÉS PALÓC TOJÁSFESTÉS

A szegedi református közösségek is online istentiszteletre álltak át a veszélyhelyzet kihirdetésétől kezdve, és mácius 15 óta ezen formában szól a hívekhez például Szeged-Honvéd Téri Református Egyházközség lelkésze, Dr. Kereskényi Sándor. A szegedi reformátusoknak még saját Youtube csatornájuk is van, telis-tele tartalmakkal, így kell ezt csinálni. A Húsvéti Igehirdetés a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségben ma délelőtt 10:00 – kor kezdődik, itt tudod nézni az élő, online közvetítést:

Szegeden egyébként nagyon erős a református egyetemi közösség. A Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet egyetemi lelkészével, Czagány Gáborral nagyszombaton beszélgetett Boros Tamás kollégánk:

SZEGEDI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

Mivel a Szeged365 Húsvét sorozat egészen hétfőig tart, a Szegedi Evangélikus Gyülekezet portréja a mai napon fog befutni (egészen pontosan 11:00-kor), de hogy a hívek ne maradjanak lelki betevő nélkül, addig ismutatjuk, hol érhetőek el a gyülekezet online tartalmai. A katolikusokkal és reformátusokkal ellentétben ők kevesebbet élőznek, de a Youtube csatornájukon rengeteg remek videó érhető el, melyeket IDE KATTINTVA nézhetsz meg.

KYLE ECKHART: A LEGSZEGEDIBB AMERIKAI LELKÉSZ

A lelkészeket 10-ből 9 ember távolságtartó, konzervatív karaktereknek képzeli el, pedig épp ellenkezőleg: többségük közvetlen, barátságos, nyitott ember. Erre a legjobb példa Kyle Eckhart, aki 20 éve egy evangelizációs útnak köszönhetően ismerte meg Szegedet, ahol aztán jött a szerelem, a gyermekáldás és egy fantasztikus gyülekezet. Kyle sztorija szívmelengető, akkor is, ha vallásos vagy, akkor is, ha nem:

HA HÚSVÉT, AKKOR GASZTRONÓMIA!

Mi, szegediek imádunk nagyokat enni, főleg ha Húsvét van. A Szeged365 Húsvét ezen a téren is belehúzott: kaptunk kalács receptet egyenesen Új-Zélandról egy olyan szegedi séftől, aki Gordon Ramsay Michelin-csillagos éttermében is dolgozott már, elmentünk húsvéti sütizni és ma délelőtt jön vadonatúj videoblogunk, a Gasztro365, naná hogy húsvéti recepttel.

GASZTRO365: HÚSVÉTI FŐZŐSHOW MIZSIK ATTILÁVAL

Ma délelőtt 10.00 – kor érkezik a Szeged365.hu házi főzőshow-ja, a Gasztro365, Mizsik Attila szegedi gasztro-alkoholistával! Ha már Húsvét vasárnap, akkor jöjjön egy extravagáns, laktató, ünnepi leves, olyan alapanyagokból, amelyek nagy valószínűséggel egyébként is kéznél lehetnek az ünnepi hétvégén.

HÚSVÉTI KALÁCSRECEPT GORDON RAMSAY EX-SÉFJÉTŐL

Barta László Tamás kalandos úton jutott el az Algyői Halászcsárdától Gordon Ramsay londoni éttermén át Új-Zélandig. A Michelin-csillagos étteremben is megforduló szakács most csakis a Szeged365.hu olvasóinak küldött egy exkluzív kalács receptet. Kalács, Lacitól, egyenesen Új-Zélandról, húsvétra, Neked.

HÚSVÉTI SÜTI-TESZT, SZEGEDRŐL

A helyzetre való tekintettel virtuálisan ugrottunk el a Reök Kézműves Cukrászdába, melyet az ünnepre készülve, titokban újra nyitottak: bár a Magyar Ede tervezte ikonikus, szecessziós épület zárva tart, a pincében lévő műhelybe beszöktek a cukrászok. Hatalmas ötlet volt, mutatjuk, miért:

ÉS EGY SZÍVET MELENGETŐ FOTÓGALÉRIA A VÉGÉRE: SZEGED GYÖNYÖRŰ TEMPLOMAI, HÚSVÉTKOR

Ha vallásos vagy, most normál esetben arra készülnél, hogy elmész templomba. A városi rendelet (melyről bővebben ITT olvashatsz) ezt egyébként engedélyezi, de okosabb döntés otthon maradni. Szabó Dávid kollégánk tegnap fogta magát és körbejárta Szeged templomait, Szőregtől Dorozsmáig, fusd végig a galériánkat és kerülj velünk húsvéti hangulatba!


- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb