Kikapcs

Karantén Programajánló: Hiperkarma és Tilla, Berecz András, Szegedi Nemzeti Színház

Ismét összeválogattunk egy kis szubjektív karantén programajánlót. Van itt minden a fotelből is: Zene, film, színház és népmese is, ami húsvétkor ismét különösen aktuális.

A Maradj Otthon Fesztivál keretében 18 órakor a tavaly útjára indult ROAD MOVIE sorozat egy újabb filmje látható, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. A műsorvezető Tilla, a vendég pedig a Hiperkarma zenekar lesz:

Érdemes meghallgatni Berecz András meséit. Ízes népiességgel előadott művek, így húsvétkor különösen kedvesek és aktuálisak. Palackposta című sorozata nem most indult, de ugye az online nagy előnye, hogy utólag is visszanézhetőek a rövid történetek:

https://www.facebook.com/bereczandraseloadomuvesz/posts/2927647997281455

A Szegedi Nemzeti Színházban két projekt is fut párhuzamosan, természetesen a színház Youtube csatornájáról van szó. Április 1. óta vetítik Örkény István Tóték című előadását. Örökzöld történet.
Ezen kívül a teátrum művészei Török Sándor: Kököjszi és Bobojsza című mesejátékot adják elő, minden nap más olvas fel 1-1 fejezetet. Érdemes a gyerekeknek utólag is megmutatni, velük meghallgattatni a művet:

https://www.youtube.com/watch?v=sHMVHsGKS0U

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb