Hirdetés
Hirdetés
6.7 C
Szeged
2021, január 20., szerda

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Ursula von der Leyen: Az év végére elkészülhet a vírus elleni oltás

Ursula von der Leyen: Az év végére elkészülhet a vírus elleni oltás

Remélhetőleg az év végére kifejlesztik az új típusú koronavírus elleni védőoltást – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.

A brüsszeli bizottság vezetője a Bild am Sonntag című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a védőoltás kifejlesztésére világszerte indított kutatási programok sorában a három legígéretesebb közül kettőt az EU-ban folytatják.

A kutatócsoportok tervei szerint hamarosan elindítják a klinikai teszteket, amelyeket azonban még további lépések is követnek majd az engedélyek megszerzéséig és a tömeggyártás beindításáig.

Így a remények szerint 2020 végére lesz oltás az új vírus ellen, és az Európai Bizottság már el is kezdte a tárgyalásokat a gyártókkal a termelési kapacitások biztosításáról – mondta Ursula von der Leyen.

Fotó: MTI/Komka Péter

A járvány lassítására bevezetett intézkedésekről elmondta, hogy a bizottság napokon belül bemutatja irányelveit és javaslatait a korlátozások nagyon óvatos, fokozatos feloldásáról. Pontos időpontot, dátumot nem jelölnek meg, mert minden európai uniós tagállam a járvány különböző szakaszában tart, és minden ország önállóan dönt.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -