Mindenmás

Napi Pakk, kedd: 10 fok, iwiw, könyvtárosok világnapja, 1500 fő feletti fertőzött

Drasztikus lehűlés várható Húsvét után. Évfordulókból ezúttal nem születésnapokat ünneplünk, hanem egy régről ismert közösségi oldal elindulását és a könyvtárosok világnapját. Koronavírusos betegek száma sajnos újból növekedett, a pontos számok napi pakkunk végén olvasható. Nézzük a teljes összefoglalót a mai napra!

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Ahogy véget ért a Húsvét, újból vehetjük elő a kabátot, hiszen komoly hidegfront várható, maximum 10 fokos hőmérséklettel. A népi jóslat szerint, ha a mai nap a rétek nem zöldülnek, nem várnak termést, viszont ha csapadékos Tibor napja, bőségre számítanak. Nos, az időjósok szerint 5 mm csapadékra számíthatunk kedden.

Akár esik ma, akár nem a Margaret Island: Eső című számát, Szegeden előadva a legjobb nézni és hallgatni :)
Forrás: Soundcity Szeged Youtube csatorna

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Tibor nevű olvasóinkat köszöntjük!

2002-ben, Várady Zsolt fejlesztése alapján, eredetileg wiw.hu (who is who) néven indult, majd bővült a név az i (inetrnet) betűvel a régről ismert iwiw. 18 éve hatalmas népszerűségnek örvendett, azóta már felváltotta sok más közösségi oldal, de 2010-ig a leglátogatottabb weboldal volt.

Kép: wikipedia.hu

9 éve ünneplik a Könyvtárosok Világnapját. Két nagy szervezet: az American Library Association (Amerikai Könyvtárak Szövetsége – ALA), és az International Federation of Library Associations and Institutions (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége – IFLA) kezdeményezte a világnap megtartását. Célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak és könyvtárosok nyújtotta értékekre. Ezen a napon a könyvtárak különböző programokat szerveznek a látogatóknak- kivéve koronavírus idején. Most maximum virtuálisan várhatunk aktivitást.

Kép: sk-szeged.hu
Szeged ismert könyvtára, a Somogyi Könyvtár

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Tegnap napközben újabb 48 fertőzöttet jelentettek Magyarországon, vagyis összesen már 1500 feletti számban betegedtek meg itthon koronavírussal.

A szomszédos városban, Hódmezővásárhelyen egy éves baba is fertőzött, valamint egy 90 év feletti személy is megbetegedett.

Nézzük, hogyan áll vissza a ” rend ” Szegeden a kijárási korlátozást illetően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb