Közélet

Koronavírus, hétfő: 1458 fertőzött, 5 millió új maszk, éjféltől megszűnik a húsvéti korlátozás Szegeden

Az elmúlt 24 óra ismét 10 halálos áldozatot követelt Magyarországon a koronavírus-járványt illetően, ezzel párhuzamosan pedig nőtt a beazonosított fertőzöttek száma nem csak országos, hanem megyei szinten is. Részletes és friss adatokat minderről kora reggel közöltünk:

5 millió maszk és 6 millió kesztyű érkezett Magyarországra

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak Szegeden

Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

Hatalmas bukta lett a kötelező zárva tartás a Mars Téri Piacon

Ahogy az várható volt, orbitális buktát hozott a szegedi kiskereskedőknek a Mars Téri Piac kötelező zárva tartása (a rendelkezésről ITT írtunk korábban). A hétvégén rengeteg levelet kaptunk az ottani kereskedőktől, akik név nélkül, egytől-egyig rekord veszteségekről számoltak be, a hozzánk eljuttatott számok között a pár tízezrestől az egymillió forint környékéig skálázott az, hogy mennyit bukott egy-egy bérlő egyetlen nap alatt.

Ma éjfélkor lejár a szegedi szigorítás

Húsvét hétvégéjén kiürültek a szegedi utcák és templomok, ám egy időre megteltek a szegedi élelmiszerboltok és többen a szabadba is kilátogattak. Minek után csütörtökön Orbán Viktor szabad kezet adott a települések polgármestereinek az ünnepre való tekintettel Botka László szigorított a hétvégére a kijárási korlátozáson, a több pontos rendelet már csak ma éjfélig van érvényben, holnaptól minden visszatér a “normál” kerékvágásba, ami azt jelenti, hogy:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb