Közélet

Koronavírus: 1579 fertőzött az országban, 52 Csongrád megyében, 12 újabb áldozat

Megérkeztek a ma reggeli adatok: Csongrád megyében 52, országosan 1579 koronavírus fertőzöttet tartanak számon. Meghalt 12 újabb beteg, ezzel 134 főre emelkedett az elhunytak száma és 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

ORSZÁGOS ÉS MEGYEI SZÁMOK

Fertőzöttek száma, országosan: 1579 (változás: +67) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 52 (változás: +1) fő

Elhunytak száma: 134 (változás: +12) fő

Gyógyultak száma: 192 (változás: +70) fő

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kritikus pont a Pesti úti idősotthon, itt a fertőzöttek száma 212, az elhunytaké 13 főre nőtt. Müller Cecília ennek kapcsán bejelentette, országos ellenőrzéseket tartanak a hasonló intézményekben, hogy Szegeden hogyan védekeznek a szeretetotthonokban, ebben a cikkünkben jártunk utána.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Tegnap foglalkoztunk a 25 éves amerikai egyetemistáról, akinek a koronavírus-adatai után fut az egész világ. A Johns Hopkins Egyetem ma reggel (06:25) frissített adatsora szerint közelítünk a kétmillió fertőzötthöz világszerte:

Az egyetem koronavírus-adatait, benne az összes országgal ITT tudod élőben nézni.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. 

Hogy mi a helyzet a Szeged táblán túl? Európa számos országában elkezdtek lazítani a korlátozásokon, május elsejétől pedig valamennyi üzlet kinyithat Ausztriában, húsvét hétfőn megkezdték a munkát a nem létfontosságú ágazatokban Spanyolországban, a norvégok április 20-tól újranyitnák az óvodákat, majd 27-től az általános iskolák alsó négy tagozatát. 

Még több ország, még több megoldás az alábbi cikkünkben:


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb