Közélet

54 koronavírus-fertőzött Csongrád megyében

54-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Csongrád megyében, ezzel továbbra is a negyedik legfertőzöttebb megye vagyunk az országban. A kormány a tömeges megbetegedések szakaszára készül, Csongrád megye kórházaiban 1529 ágyat kell, hogy felszabadítsanak a koronavírusos betegeknek vasárnapig.

2 új fertőzött van a megyében, ezzel 54-re nőtt a regisztrált koronavírusos esetek száma Szegeden és környékén. A legrosszabb a helyzet Pest megyében, a legkevésbé fertőzött pedig pont a keleti szomszédunk, Békés megye. A legtöbb esetet az alábbi megyékben regisztrálták:

  • Budapest és Pest megye: 1142
  • Fejér megye: 128
  • Győr-Moson-Sopron: 63
  • Csongrád: 54
  • Borsod-Abaúj-Zemplén: 52

1529 ágyat szabadítanak fel vasárnapig Csongrád megye kórházaiban, tömeges megbetegedésekre készül a magyar egészségügy. A képlet egyszerű: több ágyat kell felszabadítani arra az esetre, ha tömegével kell majd ellátni betegeket a kórházban. Ezen a héten, április 19-ig a kórházaknak 50%-os ágykapacitást kell előkészíteni. Tehát 100 kórházi ágyból 50 ágyat kell felszabadítani a koronavírus-fertőzöttek kórházi ellátására. A következő ütemben ezt  60%-ra kell majd növelni, vagyis 100 ágyból 60 ágynak kell majd készen állnia koronavírusos betegek ellátására.

Az április 19-ig biztosítandó 50%-os ágykapacitás összesen 32.900 ágyat jelent, a következő ütemben tervezett 60%-os pedig 39.500 – at, országosan. Ez Csongrád megyére vetítve a következőt jelenti:

  • 50%-os kapacitásnál: 1529 ágy
  • 60%-os kapacitásnál: 1834 ágy

A fenti szám nem csak Szegedre, hanem Csongrád megye összes kórházára vonatkozik: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (Szeged), Erzsébet Kórház (Hódmezővásárhely), Dr. Bugyi István Kórház (Szentes).

A ma reggeli, országos és nemzetközi koronavírus-adatsor:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb