Kikapcs

Szeged365 Live: három DJ-világsztár, aki már hazajár Szegedre

Szombat este van, úgyhogy itt a Szeged365 Live: DJ szettek, tőlünk, Nektek, a karantén kellős közepébe, sok-sok BPM-mel, hogy elkerüljük a közös, össznépi, szegedi becsavarodást. Három olyan szettet készítettünk be, melyek elkövetői már hazajárnak Szegedre: John Digweed, Chris Lake és Salvatore Ganacci a Szeged365.hu virtuális lemezjátszóinál!

A ma esti válogatásunk olyan nemzetközi sztár-lemezlovászokból áll, akik már léptek fel Szegeden. Zúzós kis szettek jönnek, söröket behűteni, öveket becsatolni!

CHRIS LAKE (SZIN, 2015)

A mester még 2015-ben járt Szegeden, a Szegedi Ifjúsági Napokon. A szett epik volt, a buli pedig orbitális, mi speciel öt év távlatából is emlékszünk rá, milyen volt, amikor feltette a Sundown-t, stílszerűen a Napfény Városában. A ’82-es születésű brit DJ és producer a 2006-os, Laura V-vel közös Changes-szel lett nemzetközi szupersztár, annak idején nem volt buli a Sing Singben e nélkül, mint ahogy szombat esti Club 88 sem a Rádió 88-ban.

Ma estére egy kereken másfél órás gigaszettet készítettünk be Nektek a legendától, melyet még tavaly, az amerikai függetlenség napján tolt el Seattle-ben. 90 perc house, electro és EDM libabőr, már csak egy közepeske Bluetooth kihangosító hiányzik hozzá a nappalid kellős közepén:

JOHN DIGwEED (SING SING, 2013)

John Digweed, Te, zseni. A brit legenda karrierje már viszonylag korán elkezdődött, 15 évesen kezdett lángolni az akkoriban divathullámként végigsöprő acid house iránt. Egyik legfőbb munkássága a Bedrock névre hallgató kiadó megalapítása, amely olyan tehetségeknek adott lemezkiadási lehetőséget mint például Danny Howells vagy Jimmy Van M. Leghíresebb partysorozatai voltak a Renaissance, a Northern Exposure vagy a Bedrock. A Renaissance partysorozat végül kinőtte magát egy mixlemez sorozattá, amelynek tagjai a house zene meghatározó elemeivé váltak, nem kisebb nevek közreműködésével, mint például Dave Seaman vagy Hernan Cattaneo.

…és ami a legjobb benne: már-már hazajár Szegedre!

Íme a Mester 2013-as, Sing Sing plakátja:

Hősünk ma este élő stream-ben is tolja, amíg ez el nem kezdődik, íme a 2013.12.13-án lepörgetett Sing Sing szettje. A minőség nem az igazi, de 1. szegedi, 2. maga John Digweed töltötte fel a saját csatornájára, Szegedről. Libabőr:

John ma este “Bunker szettet” tol, a nappalija közepéről, a Te nappalidba. 6 óra múlva kezdődik élőben, Argentínából – írta egy órája – ergo magyar idő szerint hajnal 2 környékén fog katapultálni. Ha még ébren lennél, megérdemled majd, a képre kattintva átlinkelünk az oldalára, ahol a szett is szólni fog:

SALVATORE GANACCI (SZIN, 2019)

Salvatore Ganacci neve idehaza talán nem cseng még mindenkinek ismerősen, de ha tippelni kellene, valószínűleg olasz származásúnak titulálnánk a tavaly Szegeden is orbitálisat zenélő DJ-t.

A művésznév azonban nagyon is csalóka, hisz az úriembert valójában Emir Kobilić-ként anyakönyvezték, méghozzá Bosznia-Hercegovinában. Ráadásul már évek óta Svédországban, vagyis a könnyűzene bölcsőjében él, így minden erejével a dalszerzésre koncentrálhat. Az előadó első, Fresh című kislemeze 2014-ben látott napvilágot a Major Lazerben producerkedő Jillionaire közreműködésével.

A bosnyák félistentől ma estére egy tavalyi, a Tomorrowland fesztiválon letolt, egy órás szettet készítettünk be, gyilok lesz:

A tavalyi, SZIN-es fellépése brutális volt, viszont sajna csak 1-2 ilyen minőségű cókmók került fel róla a Youtube-ra:

Ha már Salvatore-nál tartunk, van egy klipje, amit akkor is látnod kell, ha szívből gyűlölöd az elektronikus tánczenét: a Horse nálunk minden idők legkreténebb, egyben legzseniálisabb videója, még az orosz Little Big együttes Skibidi című eposzát is veri. Ha csak egyetlen klipet nézel meg a hétvégén, ez legyen az, sírni fogsz, akkora:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb