Közélet

Szeged365 a világ körül: II. Erzsébet nem tart díszünnepséget, 700 tajvani tengerészt helyeztek karantén alá

A koronavírus miatt idén nem tartják meg angol királynő 94. születésnapjának díszünnepségét; 700 tengerészgyaogos került karanténba Tajvanban; Több mint 15 ezer halott az Egyesült Királyságban, 20 ezer Spanyolországban. Olaszországban viszont csökkennek a számok.

Az olasz járványügyi adatok alapján szombaton 3491 fővel nőtt Olaszországban a koronavírussal fertőzöttek száma, ez kis csökkenést jelent az előző nap adataihoz képest. Eddig 175 925 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban. Egy nap alatt 482 fertőzött hunyt el, ez is alacsonyabb, mint a pénteki szám, ezzel együtt összesen már 23 227 áldozata van a kórnak Olaszországban.

Csökkent a napi halálozások száma szombaton Spanyolországban is, de a számuk ezzel együtt is meghaladta a 20 ezret.

Tajvan 700 tengerészgyalogost helyezett karanténba néhány koronavírus gyanú miatt. Az intézkedés oka az volt, hogy három katona koronavírus-tesztje pozitív lett. A tengerészek jószolgálati misszión jártak a csendes-óceáni Palaun – közölte a kormány szombaton. A szigetországot három tajvani hadihajó kereste fel március közepén.

forrás: 24.hu

II. Erzsébet brit királynő nem szeretné, ha 94. születésnapján katonai tiszteletadás lenne. A Buckingam palota közleménye szerint a rengeteg angol halálos áldozatot követelő világjárvány miatt döntött úgy a 68 éve uralkodó királynő, hogy idén nem szeretné, ha a Hyde Parkban, a Towernél és Windsorban is ágyúlövéseket sütnének el a tiszteletére. A királynő születésnapja április 21-én van, de az időjárás miatt nyáromn szokták tartani.

Forrás: EPA

Ha már Nagy-Britanniában járunk. Sajnos a szigetországban szombatra újabb 888 ember vesztette életét a járványban, ezzel az eddigi áldozatok száma meghaladja a 15 ezer főt. Messzinek tűnik még a korlátozások vége a brit szigeteken. Az országban eddig 460 437 tesztet végeztek el, közülük 114 217 lett pozitív. A teszteket például egészségügyi dolgozókon nem ritkán többször is elvégezték.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb