Közélet

Több mint százzal nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma

Az elmúlt napokban több mint százzal nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hozzátette: 829 beteg szorul kórházi ellátásra, közülük 60 embert kell lélegeztetni.

Közölte: a szociális intézményekben is nő a betegek, az elhunytak száma, a fővárosi Pesti úti otthon lakói közül már 21-en vesztették életüket. Beszámolt arról, hogy országszerte 18 szociális otthonban 386 gondozott és 45 dolgozó vírustesztje lett pozitív. Az intézmények, köztük a Pesti úti ellenőrzése hétvégén is zajlik – mondta.

Rengeteg mentő várakozik a Pesti Útoi Idősek Otthonánál (fotó: budapestkornyeke.hu)

Kiemelte, hogy már 1834-re nőtt a fertőzöttek száma és az elmúlt 24 óra alatt újabb 16 haláleset történt. Az elhunytak egy kivételével idős emberek, ugyanakkor a fertőzés áldozatává vált egy 42 éves, ám számos egyéb alapbetegséggel küzdő nő is.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy az ágyak felszabadítása azért szükséges, mert nem szeretne olyan képeket látni itthon, mint amilyenek Olaszországból érkeztek, vagyis hogy sokszor már csak a folyosókon tudták elhelyezni a betegeket.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb