Közélet

Hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából

Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett szombaton Kínából Magyarországra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.

A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket – hangsúlyozta. A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést – tette hozzá. A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek – tájékoztatott a miniszter.

Elmondta azt is, az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig “leszerződött” mennyiségek alapján. (Forrás: MTI)

Korábban írtuk a témában: a Szeged365.hu a Dél-Magyarországi Polgári Egyesület tagjaival együtt maszkok osztásával igyekszik lassítani a koronavírus terjedését Szegeden. A mosható védőeszközöket házhoz visszük, ingyenesen, 65 év feletti szegedieknek. Ha tudsz olyat, akinek nagy szüksége van rá, de nem tud hozzájutni, írj ránk e-mailben: [email protected], közreműködésed nagyon köszönjük, együtt megcsináljuk!- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb