Hirdetés
Hirdetés
4.4 C
Szeged
2021, január 24., vasárnap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából

Hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából

Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett szombaton Kínából Magyarországra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.

A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket – hangsúlyozta. A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést – tette hozzá. A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek – tájékoztatott a miniszter.

Elmondta azt is, az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig “leszerződött” mennyiségek alapján. (Forrás: MTI)

Korábban írtuk a témában: a Szeged365.hu a Dél-Magyarországi Polgári Egyesület tagjaival együtt maszkok osztásával igyekszik lassítani a koronavírus terjedését Szegeden. A mosható védőeszközöket házhoz visszük, ingyenesen, 65 év feletti szegedieknek. Ha tudsz olyat, akinek nagy szüksége van rá, de nem tud hozzájutni, írj ránk e-mailben: [email protected], közreműködésed nagyon köszönjük, együtt megcsináljuk!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -