Mindenmás

Napi Pakk, vasárnap: 23 fok, színész születésnapok, 55 fertőzött Csongrád megyében

Vasárnap szükség lehet az esernyőre Szegeden. Emma névnapot ünneplünk és külföldi színészek születésnapjait a mai pakkban. Beszámolunk tegnap esti összefoglalóinkkal a járvány fejleményeit illetően.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Hidegfront, felhős égbolt és csapadék lesz jellemző a mai napra. Ha elindulunk otthonról, érdemes esernyőt vinnünk magunkkal. Hajnalban 11 fok körül lehet a hőmérséklet, napközben akár 23 fokra is melegedhet az idő.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Emma névnap van ma. Germán eredetű név, jelentése: nyughatatlan. Ismert Emma például Emma Watson, színésznő, akit ki ne ismerne a Harry Potter és a bölcsek köve című filmből, mint Hermione megtestesítőjét.

Ma ünnepli 39. születésnapját Hayden Christensen, kanadai színész, producer. Színészi pályafutását tizenhárom évesen kezdte kanadai televíziós műsorokban. Az Élet Háza című drámában Golden-Globe díj jelölést kapott. Szerepelt még többek között a Becsület lovagjai-ban és a Star Wars-ben.

Kép: Femcafe.hu

A szintén színész Tim Curry 1946. április 19-én született. A színészi pálya mellett szinkronszínész, zeneszerző is. Élete egyik legmeghatározóbb szerepét a Hair-ben kapta. A Charlie angyalaiban is játszott, valamint szinkronszínészként kivette a részét a Scooby-Doo-ban vagy a Garfield-ban.

Kép: change.org

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Tegnap több, mint százzal nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. Csongrád megyében 55 fertőzött van jelenleg. Tegnap esti összefoglalónk:

Körülbelül 35 napja vagyunk önkéntes karanténban, amióta bezártak az intézmények Szegeden is – köztük az iskolák, ovik, bölcsődék. A közösségi oldalakon többször lehetett olvasni egy humoros felvetést, mi szerint: milyen filmcímmel jellemeznéd a karantén alatt az életed? :) Most egy 1995-ös, de azóta is mindenki által ismert slágerrel hajtunk fejet mindenki előtt, aki dupla annyit dolgozik otthon -a család mellett is – mint amikor “csak” munkába kellett járni. Ezzel még a házi munka is könnyebben megy. :)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb