Sport

Danijel Andjelkovics kipróbálná magát a MOL-Pick-Szeged mai játékosai között is

Az egykori közönségkedvenc, Danijel Andjelkovics nyilatkozott a szegedi kézilabdacsapat hivatalos honlapjának és üzent a Kékek szurkolóinak is. Az interjúból kiderül, hogyan telnek a napjai a karanténban és hogy mit tart nehezebbnek, a játékos vagy az edző dolgát.

Andjelkovics nyert magyar bajnoki címet és magyar kupát is szegedi mezben. Most Toulousban él a családjával. Erről is mesélt a MOL-Pick Szegednek adott interjúban:

Hogy vagytok? Hogyan telnek a napjaitok?

– Köszönöm az érdeklődést, azt, hogy eszetekbe jutottam. Minden rendben velünk. Sok különbség nincs a napok között, hasonlóan telik mind. A gyerekek délelőtt tanulnak, a lányom  már 11 éves, a fiam 8, így őket leköti a suli. Délután van egy óránk, amikor edzeni tudunk, ekkor megyünk el futni, kerékpározni. Nem könnyű ez az időszak nekünk sem, de jól vagyunk.

– Másodedzője vagy a Toulous-nak. Milyen a trénerek élete?

– Sokkal nehezebb, ezt nem is gondoltam. Játékosként leginkább fizikálisan fáradtál el, edzőként viszont mentálisan készülsz ki. Élvezem a munkát, eddig tetszik minden. Csapatunk az ötödik lett a bajnokságban, pedig a költségvetésünk a 10. a mezőnyben. Éppen ezért remek eredmény ez. Több fiatal mellett rutinos játékosok találhatók a keretben, szerencsére szeretnek a játékosok dolgozni, így könnyebb a munkánk.

Forrás: www.pickhandball.hu

– Mennyire figyelsz bennünket, a MOL-PICK SZEGED csapatát?

– Első számú szurkolója vagyok a csapatnak, mindent tudok az egykori klubomról. Ebben az idényben is remek teljesítményt nyújtottak a fiúk, követem őket. Látom a fejlődést, hogy évről évre lép előre a szegedi együttes. Ez örömmel tölt el.

– Gondolsz még Szegedre?

– A szívemben az első helyen szerepel az az időszak, amelyet a klubnál eltölthettem. Sokat gondolok a városra, a csapatra, a szurkolókra, rengeteg barátom lett az ott eltöltött évek alatt. Csodálatos időszaka volt ez a pályafutásomnak, büszke vagyok, hogy a Pick Szegedben játszhattam.

– El tudnád magad képzelni a mai csapatban, amint Bodó Ricsinek vagy Bánhidi Bencének passzolsz?

– Hú, ezzel a gondolattal azért még nem játszottam el, jót is mosolygok ezen a felvetésen. A jelenlegi Szegednek olyan kerete van, amely minden poszton nagyon erős, kitűnő játékosok alkotják a csapatot. De ha már játszunk ezzel a gondolattal, igen, azért kipróbálnám magam a fiúk között.”

Forrás: MOL-Pick Szeged

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb