Sport

Sárosi Laura lehet az első tollaslabdázó, aki olimpián képviseli Szegedet

Sárosi Laura, a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE válogatott tollaslabdázója, aki 2016 után a második olimpiájára is szeretne kijutni. A tokiói kvalifikáció során már szinte biztos volt a helye a mezőnyben, ám a helyzetet felülírta a koronavírus-járvány.

Sárosi Laura egyetlen lépésre áll attól, hogy megszerezze az indulás jogát az ötkarikás játékokon, de a járványhelyzet miatt a nemzetközi szövetség befagyasztotta a világranglistát és a tokiói kvalifikációs rangsort. Ezek alapján kvótát érő helyen áll, ám jelenleg nem tudni, hogyan alakul a kijutási rendszer.

Laura tavaly ősszel váltott edzőt és klubot. Választása nem (csak) a finom halászlé miatt esett Szegedre.

forrás: Squash Club Szabadidőközpont

Laura: “Egyből éreztem, hogy kiválóak a körülmények, az indonéz edzőpárossal remekül tudok együtt dolgozni, annak pedig külön örülök, hogy minden egy helyen található. A Squash Clubban megoldott a szállás, az étkezés, a konditerem, és itt találhatóak a kiegészítő szolgáltatások is. Itt olyan, mintha minden hét miniedzőtábor lenne.”

Laurát ötször választottak meg az év tollaslabdázójának, a 2019-es elismerést már részben szegediként érte el, hiszen október óta itt edz és versenyez. 2016-ban, a riói indulással húsz év után ő volt az első magyar tollaslabdázó, aki részt vehetett a játékokon.

Laura: “Hétéves korom óta tollaslabdázom, ami rengeteg lemondással járt. Nyertem tizennyolc magyar bajnoki aranyat, volt olyan év, hogy mind a négy kategóriában, egyéniben, párosban, vegyes párosban és csapatban is első lettem. Most azért dolgozom, hogy a tokiói olimpia után az eredményeim alapján kerüljön elő a nevem.”

A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE vezetője, Pápai Miklós szerint az olimpikon leigazolása újabb nagy lépés az egyesület számára.

Forrás: Squash Club Szabadidőközpont

Miklós: “Hosszabb folyamat része, hogy a legjobb magyar tollaslabdázó minket választott. Több mint egy évtizede kezdtünk építkezni, ennek a munkának az egyik csúcsa Laura érkezése. Az első osztályú csapatbajnokságban megnyertük az alapszakaszt, a felnőttek között és az utánpótlásban is vannak válogatottjaink, Didi Purwanto és Dian Ayu Mayasari révén pedig öt éve kiváló edzőpáros irányítja a nálunk folyó munkát. Ezeknek köszönhető, hogy felkerültünk a térképre, és hogy Laura is megkeresett minket.”

A járványhelyzet a szegedi klubnak a legrosszabb pillanatban jött, de ebből is próbálják kihozni a legjobbat.

Miklós: “Épp hazai pályán rendeztünk volna a csapatbajnokság döntőjét, amikor eltöröltek minden versenyt, Laura zsebében pedig már ott lenne a tokiói kvóta. Ennek ellenére nem csüggedünk, sőt szerintem azzal, hogy további egy évet tud készülni, még többre lesz majd képes a pályán. Mi pedig örülünk, hogy a szegedi gyerekek egy ilyen kvalitású játékostól tanulhatnak, vele együtt edzhetnek. ”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb