Hirdetés
Hirdetés
6.1 C
Szeged
2021, január 24., vasárnap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Sport Sárosi Laura lehet az első tollaslabdázó, aki olimpián képviseli Szegedet

Sárosi Laura lehet az első tollaslabdázó, aki olimpián képviseli Szegedet

Sárosi Laura, a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE válogatott tollaslabdázója, aki 2016 után a második olimpiájára is szeretne kijutni. A tokiói kvalifikáció során már szinte biztos volt a helye a mezőnyben, ám a helyzetet felülírta a koronavírus-járvány.

Sárosi Laura egyetlen lépésre áll attól, hogy megszerezze az indulás jogát az ötkarikás játékokon, de a járványhelyzet miatt a nemzetközi szövetség befagyasztotta a világranglistát és a tokiói kvalifikációs rangsort. Ezek alapján kvótát érő helyen áll, ám jelenleg nem tudni, hogyan alakul a kijutási rendszer.

Laura tavaly ősszel váltott edzőt és klubot. Választása nem (csak) a finom halászlé miatt esett Szegedre.

forrás: Squash Club Szabadidőközpont

Laura: “Egyből éreztem, hogy kiválóak a körülmények, az indonéz edzőpárossal remekül tudok együtt dolgozni, annak pedig külön örülök, hogy minden egy helyen található. A Squash Clubban megoldott a szállás, az étkezés, a konditerem, és itt találhatóak a kiegészítő szolgáltatások is. Itt olyan, mintha minden hét miniedzőtábor lenne.”

Laurát ötször választottak meg az év tollaslabdázójának, a 2019-es elismerést már részben szegediként érte el, hiszen október óta itt edz és versenyez. 2016-ban, a riói indulással húsz év után ő volt az első magyar tollaslabdázó, aki részt vehetett a játékokon.

Laura: “Hétéves korom óta tollaslabdázom, ami rengeteg lemondással járt. Nyertem tizennyolc magyar bajnoki aranyat, volt olyan év, hogy mind a négy kategóriában, egyéniben, párosban, vegyes párosban és csapatban is első lettem. Most azért dolgozom, hogy a tokiói olimpia után az eredményeim alapján kerüljön elő a nevem.”

A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE vezetője, Pápai Miklós szerint az olimpikon leigazolása újabb nagy lépés az egyesület számára.

Forrás: Squash Club Szabadidőközpont

Miklós: “Hosszabb folyamat része, hogy a legjobb magyar tollaslabdázó minket választott. Több mint egy évtizede kezdtünk építkezni, ennek a munkának az egyik csúcsa Laura érkezése. Az első osztályú csapatbajnokságban megnyertük az alapszakaszt, a felnőttek között és az utánpótlásban is vannak válogatottjaink, Didi Purwanto és Dian Ayu Mayasari révén pedig öt éve kiváló edzőpáros irányítja a nálunk folyó munkát. Ezeknek köszönhető, hogy felkerültünk a térképre, és hogy Laura is megkeresett minket.”

A járványhelyzet a szegedi klubnak a legrosszabb pillanatban jött, de ebből is próbálják kihozni a legjobbat.

Miklós: “Épp hazai pályán rendeztünk volna a csapatbajnokság döntőjét, amikor eltöröltek minden versenyt, Laura zsebében pedig már ott lenne a tokiói kvóta. Ennek ellenére nem csüggedünk, sőt szerintem azzal, hogy további egy évet tud készülni, még többre lesz majd képes a pályán. Mi pedig örülünk, hogy a szegedi gyerekek egy ilyen kvalitású játékostól tanulhatnak, vele együtt edzhetnek. ”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -