Közélet

Müller Cecília: Fertőtlenítik az idősotthonokat; újabb szállítmány maszk és kesztyű érkezik

Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hozzátette: a honvédség folytatja az idősotthonok fertőtlenítését is. A fertőtlenítést az intézményvezetőkkel egyezetve végzik, ügyelve arra, hogy ne zavarják az otthonok működését.

Az operatív törzs felajánlásának köszönhetően szerdán újabb szállítmányt, 1,3 millió maszkot és 365 ezer kesztyűt kapnak a szociális intézmények – közölte.

Budapest, 2020. április 13. A Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 13-án. MTI/Botár Gergely

Kérdésre válaszolva Müller Cecília közölte: az idősotthonokban zárlat van, de csomagot a személyzeten keresztül, a megfelelő szabályok betartásával be lehet juttatni a gondozottaknak. Jó példaként említette, hogy az egyik otthonban kétnapos várakozási idő után kapják meg az idősek a nekik küldött csomagot.

Azt is elmondta: Magyarországon még nem, de más országokban már volt példa arra, hogy valaki többször egymás után megfertőződött a vírussal. Ez azért fordulhat elő, mert az emberek különböző immunválaszt adnak a koronavírusra, és akinél nem alakul ki erős védettség, az újra megfertőződhet – közölte.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb