Közélet

Koronavírus: 116 fertőzött és 14 áldozat 24 óra alatt, Szegeden nincs újabb eset

116 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, így 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 239 főre emelkedett az elhunytak száma, 390-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Szegeden továbbra sincs újabb eset.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Ugrásszerűen nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában: 116 új esetet regisztráltak, a koronavírus 14 újabb áldozatot követelt ma reggelre. Nagyot nőtt a gyógyultak száma is, 95 magyart engedtek haza a kórházból egyetlen nap leforgása alatt. A Csongrád megyei számok a héten még nem változtak, továbbra is 57 regisztrált fertőzöttnél tartunk – hiszünk benne, hogy ennek oka az, hogy mi, szegediek fegyelmezettek vagyunk.

Fertőzöttek száma, országosan: 2284 (változás +116) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 57 (nincs változás) fő

Elhunytak száma:  239 (változás +14) fő

Gyógyultak száma: 390 (változás +95) fő

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen. 

Országrészekre bontva Pest megye továbbra is a leginkább fertőzött: ma reggelre már 1490-re nőtt a beazonosított esetek száma. Nem fest jól a helyzet Fejér megyében sem, itt már 213 a koronavírus-betegek száma. Ezek csupán a regisztrált számok, a valós adat az országos tisztifőorvos szerint is sokkal több lehet.

KORONAVÍRUS A NAGYVILÁGBAN

A Johns Hopkins Egyetem ma reggeli adatsora alapján így fest a helyzet világszinten:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb