Közélet

3-ból 3x nem volt orvos a Pesti úti idősotthonban, Szegeden is ellenőriznek

Budapest Főváros Kormányhivatala az elmúlt két napban három alkalommal is tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést a Pesti úti idősotthonban, ahol a három ellenőrzésből, háromszor nem volt jelen orvos, vagyis egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg nincs biztosított állandó orvosi ellátás az intézményben – adta hírül a koronavirus.gov.hu. Információink szerint Szegeden is elkezdődtek az ellenőrzések, úgy tudjuk a Zákány utcai és a Kálvária sgt-i idősek otthonában is jártak már ellenőrök.

Fotó: MTI

Mint az a koronavirus.gov.hu-n közölt hírből kiderült, a célzott ellenőrzés kiemelten azt vizsgálta, hogy van-e folyamatos orvosi ellátás az intézményben különös tekintettel arra, hogy a napokban a mentők által elvégzett második körös mintavételből kiderült, hogy most is több tucat fertőzött idős lakó van jelenleg is az intézményben. A tisztifőorvos április 9-én helyszíni szemlét tartott az idősotthonban és még aznap kötelező határozatot adott ki, amelyben többek között elrendelte azt is, hogy a Fővárosi Önkormányzat azonnal és folyamatosan biztosítsa az orvosi ellátást az intézményben.

Fotó: MTI

Miután az országos tisztifőorvos utasítására vasárnap az Országos Mentő Szolgálat közreműködésével megtörtént az idősotthonban maradt lakók második körös szűrése is, és kiderült, hogy közülük újabb 58 fertőzött, akiknek folyamatos orvosi felügyeletre lenne szüksége, a kormányhivatal úgy döntött, hogy célzott – kifejezetten az orvosi jelenlétet vizsgáló – helyszíni ellenőrzést végez. Ám a három alkalommal elvégzett ellenőrzés során egyszer sem volt jelen orvos az egészségügyi intézményben. Sem a törvényben előírt főállású orvos, sem a szerződött háziorvos nem tartózkodott a idősotthonban.

Az, hogy mindez milyen következményekkel járhat ITT olvasható.

Arról pedig, hogy a többi, helyi intézmény teszteli-e lakóit és dolgozóit bővebben az elmúlt napokban alább írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb