Gasztro

Szegedre látogat a BBQ nagyágyúja

Németh Tamás, a BBQ nagyágyúja ismét Szegedre látogat. A séf már több alkalommal bebizonyította a szegedieknek, hogy milyen remekül süt-főz, és elmondása szerint a szegediek is bizonyságot tettek afelől, hogy mennyire imádnak enni.

Fotó: A Konyha 2.0 hivatalos Facebook oldala

A gyenesdiási séf kijelentette: imádja Szegedet és a szegedieket. Éppen ezért biztos abban, hogy az elkövetkezendő hétvégén ismét sokan lesznek majd kíváncsiak azokra a különlegességekre, amelyeket magával hoz: Tamás az egyik ismert szegedi vendéglátóssal közösen egy mini-barbecue fesztivált szervez, a helyzetre való tekintettel kiszállításos verzióban.

Fotó: A Konyha 2.0 hivatalos Facebook oldala

Németh Tamás köztudott, hogy nem hagyományos módon tolja a barbecue-zást. Sokszor kombinál, és társít, sőt: saját fűszerkeveréke van mindenhez, úgy a sertéshez, mint a csirkéhez, vagy a marhához. Ezek pedig rendszerint keverednek is nála. Elmondása szerint nehezen tud sémák szerint dolgozni. Folyamatosan ötletel és kísérletezik. Még, ha azt a szakma nem is nézi jó szemmel.

Fotó: A Konyha 2.0 hivatalos Facebook oldala

„Igyekszem mindig csavarni egyet az alapötleten, ami azt jelenti, hogy ezzel a stílussal, amit jelenleg képviselek egyre csak távolodom az igazi, hagyományos BBQ-tól. Május első hétvégéjén Szegeden füstölögve készítek majd ízletes csirkét, de lesz sertés tarja, és három fajta kolbász is, amelyeket ott fogok tölteni. Az egyik közülük fokhagymás-zöldfűszeres és fehér, a másik vörösboros-marha kolbász, a harmadik pedig csípős sütőkolbász lesz. És persze akad majd ehhez passzoló, sok szuper köret is! Mindezeket a jelenlegi helyzetre való tekintettel azonban csak és kizárólag házhoz szállítással tudják majd a szegediek megkóstolni.”

A séf a Szeged365-nek mindemellett röviden azt is összefoglalta, hogy milyen hatást gyakorol rá és hivatására a koronavírus-járvány.

“Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis a koronavírus-járvány sem rám sem pedig a hivatásomra nem vagy legalább is nem akkora mértékben gyakorol hatást. Sőt, ez az időszak remek arra, hogy új dolgokat kreáljak és alkossak. Örülök, hogy mindehhez sok-sok, természetes alapanyagot és helyi terméket tudok felhasználni, azt hiszem ez ebben a rendkívüli helyzetben különösen fontos a kistermelőink számára is. Arra törekszem, hogy az abból elkészült ételeket aztán a lehető legegyszerűbb módon kínáljam a fogyasztóknak. Mindig is a természetesség híve voltam. Szeretem, ha egy étel a valóságban is úgy néz ki, mint, ahogyan az a képeken illusztrálva van. “

Fotó: A Konyha 2.0 hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb