Blog

A legnagyobb meccs: vírus vs. sport!

A Blog személyes műfaj, ezért aki ismer, tudja mire számíthat ebben a hétről hétre jelentkező vélemény-riport sorozatban tőlem. Aki meg nem ismer, annak is tiszta lesz, ki a csuda az a Lévai Feri, ha elolvas három ilyen bejegyzést. Nem vagyok egy bonyolult gyerek. Szeretem a sportot, tisztelem a sportembereket és szeretem Szegedet is. Ebből induljatok ki amikor az írásaimat olvassátok. A koronavírus odab@szott a sportnak is, Szegednek is. Az első blogomban erről mondom el, mit gondolok. Két szóval: Hajrá Szeged!

VÍRUS vs SPORT

Ha nem is állunk vesztésre, de hátrányban vagyunk. Mármint mi, szegediek, és úgy általában az emberiség. Egyelőre a vírus vezet. Vezet, mert nem sportolhatunk. Mi, szurkolók nem buzdíthatjuk a szegedi atlétákat, csapatokat. De ez a kisebbik baj (bár ez se kicsi!). Ez a sportolóknak olyan, mintha levegőt se vehetnének. Ez a hasonlat sajnos most nagyon ül, mert az “ellenfél” tényleg elveszi a levegőt tőlünk és attól, akit megtámad. A másik front a sportszerűség. Ott támad a nyavalyás, ahol a legjobban fáj. Erről csak annyit, hogy a MOL-Pick Szeged játékosai is megérdemelték volna, hogy a pályán dőljön el, ott van-e a helyük a BL négyes döntőjében. (Ott.)

A sportolók az életük minden percét (szó szerint) ahhoz igazítják, hogy az olimpián a legjobb teljesítményt tudják leadni. Ezzel a halasztással minden tervük és eddigi munkájuk átértékelődik, borul. De a sport pontosan arról szól, hogy nem adjuk fel. A legnagyobb bajnokok, akikkel interjút készíthettem Vajda Attilától, Güttler Károlyig nagyon különbözőek voltak, de a sikeres sportolóknak van egy olyan tulajdonsága, ami közös : kitartók! A bajnok nem az, aki mindig nyer, hanem aki mindig feláll!

ÁLLJUNK FEL!

A végére még egy kis személyes. Ezen a régi fotón talán nem látszik, de alig birtam visszatartani a sírást, mert második lettem egy országos bajnokságon. De a futam után egy órával párosban is menni kellett, ezért összeszedtem magam és ott, hála a C-2-ben mögöttem térdelő Szentesi-Tóth Levente Vazulnak, nyertünk. Ez csak úgy jön ide, hogy akkor ez volt az én szintem és az én harcom. Mindenkinek a maga szintjén kell megnyernie a csatáját a vírus ellen, akkor a háborút is meg fogjuk nyerni, közösen! Szóval legyen Szeged bajnok város és álljunk fel : Hajrá Szeged!

Lévai Feri

Hajrá Szeged! blog

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb