Sport

EHF: a Mol-Pick Szeged játék nélkül esett ki a BL-ből!


- Hirdetés -

Meghívásos rendszerben fog zajlani a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője a férfiaknál. A két felsőági csoport első két helyezettje, a THW Kiel, a Telekom Veszprém, a Barcelona és a Paris Saint Germain játszhat december 28-29-én Kölnben. A MOL Pick Szeged, és 9 másik csapat így játék nélkül esett ki.

Ezt az egész szezont be kellett volna ott fejezni, ahol van, ez volt a többség álláspontja. Az Európai Kézilabda Szövetség azonban kötötte az ebet a karóhoz, és mivel a Final 4-nak otthont adó Kölnben augusztus 31-ig bizonyosan nem lehet tömegrendezvényt szervezni, karácsony és szilveszter közé tették az eseményt, és kijelölték a fenti négy csapatot, hogy ők játszanak. Pedig idén lehetett volna egy nagy összecsapás, Veszprém-Szeged, Szeged-Veszprém, és szeretett volna a Pastor csapat is a négybe jutni. Lett volna 50-50% esély, de adminisztratív úton mindent áthúztak, és törölték a nyolcad-, valamint a negyeddöntőket.


- Hirdetés -

Kölnben 2020-ban nem bíztathatja egymást szurkolótábor és csapat (fotó: pickhandball.hu)

Sajnálom, hogy ezzel a döntéssel nem a csapatok és a szurkolók érdekeit vették figyelembe, hanem az EHF a saját érdekeit tartotta szem előttnyilatkozta a MOL-Pick Szeged elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter. Egyetértünk.
Ugyanakkor arról is döntés született, hogy a férfi válogatott kijutott a 2021-es vb-re, a nők pedig a 2020-as Eb-re. Csekély vígasz. A pénz győzedelmeskedett a sport felett.


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb