Közélet

Szombati összefoglaló: megjelent a Vakok Otthonában a koronavírus, 3 új fertőzés a megyében, elbocsátási hullám indult

3 koronavírussal fertőzött beteget találtak Szegeden a Csongrád Megyei Vakok Otthonában. Országosan 899 ember van kórházban, 54 lélegeztetőgépen, Csongrád megyében 63 a fertőzöttek száma. Varga Mihály szerint akár nagyobb recesszió is jöhet Magyarországon, ráadásul több cégnél elbocsátási hullámok kezdődtek.

Napi koronavírus összefoglalónk következik.

A Hír TV információi szerint megjelent a koronavírus Szegeden, a Torontál téri Csongrád Megyei Vakok Otthonában. Az ott élő és dolgozó 200 ember közül 3 került be a szegedi klinikára, ahol megállapították fertőzöttségüket.

63 főre nőtt a Csongrád megyében, 2443 főre a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg – köztük egy 41 éves férfi – ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma, 458-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília tájékoztatása szerint emelkedik a kórházakban kezelt emberek száma, 899-en vannak, és közülük 54-en fekszenek lélegeztetőgépen. A kórházban kezelteket természetesen a betegség súlyosabban érinti. Az országos tisztifőorvos a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nem veszélyeztetett területen dolgozó lakosságnak elegendő az otthoni házimaszk viselése, ha vigyázni akarnak magukra és környezetükre.

Orbán Viktor pénteken reggel bejelentette: május elejétől fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítják Magyarország gazdaságát. A jelek szerint nagy szükség lesz rá, a pár hete elindult leépítési hullám a Continental-t, a Bosch-t és a Budapest Airport-ot is elérte. 127 dolgozót küld el a Continental, 800-at a Bosch Hungary, közel 300-at a Liszt Ferenc Repülőteret üzemeltető társaság:

Magyarországon nagyobb lehet a recesszió, mint azt korábban a kormány gondolta, mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Reutersnek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb