Mindenmás

A Belvárosi Mozi 100. születésnapján nyitják meg a 2020-as Zsigmond Vilmos Filmfesztivált

Májusban lett volna, de természetesen tolódik a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál, amit szeptember 8-12 között rendeznek meg Szegeden. Az esemény egybeesik a szegedi Belvárosi Mozi megnyitásának 100. évfordulójával.

Szabó Éva, a szegedi Belvárosi Mozi igazgatója bizakodó az időponttal kapcsolatosan. A 4 napos fesztivál megnyitója 2020. szeptember 8-án, a mozi fennállásának 100 éves évfordulóján lenne, remélik, hogy addigra már feloldhatóak a most érvényben lévő korlátozások.

A Zsigmond Vilmos Fesztiválon, a szegedi származású legendás szakemberhez méltóan, elsősorban az operatőri teljesítményt díjazzák. Az idei fesztiválra rekord mennyiségű, 538 nevezés futott be a világ legkülönbözőbb országaiból, Magyarországon kívül sok érkezett Spanyolországból, Franciaországból, Izraelből illetve Mexikóból. Feltűnően sok nagyjátékfilmet neveztek, 67 alkotást, ami a fesztivál presztízsének nagyarányú növekedését jelzi.

Fotó: Szabó Dávid

A kisjátékfilmek mezőnye is erős, a neves hazai rendezőkből, operatőrökből álló válogató zsűri 430 kisfilm közül választotta ki a legjobbakat. A külföldi filmek között lesz olyan, amelyiknek Szegeden lesz a premierje.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb